«Ραντεβού στην κάλπη για να γυρίσουμε σελίδα», λέει η υποψήφια βουλεύτρια ΑΚΕΛ Αριστερά Λεμεσού, Αργεντούλα Ιωάννου. Σε άρθρο της καλεί τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο, όπως στις 30 Μάϊου προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν την κοινωνία που οραματίζονται.

 

Στις 30 του Μάη θα πάμε στην κάλπη για πολλούς λόγους. Θα μπορούσα να γράψω χίλιους.

 

Λέω απλά: θα πάμε γιατί οραματιζόμαστε μια πατρίδα που θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και ευημερία  των ανθρώπων. Μια πατρίδα όπου οι άνθρωποι θα έχουν ίσα δικαιώματα στα κοινωνικά αγαθά, στη μόρφωση των παιδιών μας, στο δικαίωμα στη στέγη της οικογένειας. Μια πατρίδα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν δουλειά, να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, να υπάρχουν δημόσια νοσηλευτήρια που να στηρίζονται από το κράτος, να παρέχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα. Οραματιζόμαστε μια δημοκρατική πατρίδα, μια πατρίδα που θα εκτιμά και θα στηρίζει ενθαρρύνει την πολιτιστική δημιουργία ως μέρος της παιδείας του λαού μας.

 

Στις 30 του Μάη θα πάμε στην κάλπη γιατί  οραματιζόμαστε μια πατρίδα ενωμένη, που θα κλείνει τις πληγές του πολέμου, του  διαχωρισμού και του μίσους. Που θα στηρίζεται στη δημοκρατική συνεύρεση και την πολυπολιτισμικότητα των κοινοτήτων του τόπου μας. Που δε θα επιτρέπει το ξεπούλημα της κυπριακής υπηκοότητας για να πλουταίνει η  κάστα των κυβερνώντων. Που δε θα κάνει την κυπριακή γη (όση έμεινε ελεύθερη) πλιάτσικο στα χέρια του κάθε διεθνούς απατεώνα, σε βάρος των προσφύγων που ακόμα περιμένουν να πάρουν τις δικές τους περιουσίες ή τουλάχιστον να αποζημιωθούν και να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους

 

Στις 30 του Μάη  θα πάμε στην κάλπη γιατί οραματιζόμαστε μια πατρίδα που θα πολεμά τον ρατσισμό. Που θα κερδίζει από τον πλούτο των πολιτισμών των μεταναστών και δε θα υπάρχουν γύρω μας ως οι «άλλοι». Που δε θα ανταγωνιζόμαστε με αυτούς ποιος είναι ο λιγότερο  φτωχός, που δε θα τους πετάμε σε λασπόνερα, δε θα τους φορτώνουμε σε βάρκες και δε  θα τοποθετούμε νέα συρματοπλέγματα, φυλακές γι’ αυτούς. Μια πατρίδα που δε θα  διώχνει τους μετανάστες από το κέντρο της πόλης στο βωμό του κέρδους.

 

Στις 30  του Μάη θα πάμε στην κάλπη γιατί οραματιζόμαστε μια πατρίδα που ο Προέδρος και η οικογένειά του θα είναι παράδειγμα προς μίμηση στην πολιτική του ηθική, στην ακεραιότητα, στη σεμνότητα στον τρόπο ζωής τους, στην ενσυναίσθηση με τους πολίτες του τόπου που υποφέρουν και ολοένα βουλιάζουν στη φτώχια την ώρα των πολυτελών ταξιδιών στις Σεϋχέλλες. Μια πατρίδα που η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος θα συντάσσουν προϋπολογισμούς και θα στήνουν δημόσια υπηρεσία στην υπηρεσία των πολιτών και όχι των δικών τους συμφερόντων, της δικής τους διαπλοκής και σκανδάλων.

 

Στις 30 του Μάη θα πάμε στην κάλπη γιατί οραματιζόμαστε μια πατρίδα που η κυβέρνηση  δε θα κόβει τα επιδόματα πείνας, κυνηγώντας φαντάσματα, εκδικητικά και αδιάφορα για το πόσες ζωές και ψυχές καταδικάζει και εξοντώνει μαζί με τα ευτελή επιδόματα.

Οραματιζόμαστε μια δημόσια υπηρεσία στην υπηρεσία των πολιτών που θα απευθύνεται σε αυτούς με σεβασμό και όχι υποτακτική στα συμφέροντα μόνο των υπουργών και του κόμματος που κυβερνά. Που η αδελφοτεχνη του προέδρου θα συμμαζεύεται στα υπαλληλικά της καθήκοντα και δε θα μετατρέπεται σε υπερυπουργό σε προεδρική αδιαφανή αποστολή  παραγωγής σκανδάλων, παρανομιών και διαφθοράς.

 

Για να μην είναι όλα αυτά όνειρα θερινής νυκτός εμείς στις 30 του Μάη πάμε στην κάλπη. Ψηφίζουμε την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Ψηφίζουμε ΑΚΕΛ Αριστερά. Γιατί εμείς έχουμε όραμα για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία. Γιατί εμείς είμαστε το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που συμπάσχει και αγωνίζεται να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τα δεσμά του νεοφιλελευθερισμού, της πορείας διχοτόμησης, του εθνικισμού, του ρατσισμού, της διαφθοράς και της φτώχιας που μας ταΐζει για 8 τώρα χρόνια αυτή η κυβέρνηση.

 

Γιατί δεν πάει άλλο. Ραντεβού στην κάλπη για να γυρίσουμε σελίδα!!

 

Διαβάστηκε 298 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top