Για το λεγόμενο «safe pass» που επέβαλε η κυβέρνηση από τις 10 Μάϊου, κάνει λόγο σε άρθρο του, ο υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού Μάριος Σταδιώτης. Όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τον φόβο, τον πανικό και την ανασφάλεια επιβάλλουν μέτρα με αμφίβολα αποτελέσματα για να μας ανακοινώσουν, ενδεχομένως εκ νέου, ότι δεν είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι και γι’ αυτό καλύτερα να μας κρατήσουν και πάλι στο σπίτι, για τη δική μας και καλά ασφάλεια, αλλά ποτέ για τη δική τους ανευθυνότητα και προχειρότητα».

 

«Φαίνεται τελικά ότι οι ουρές στα κοινωνικά παντοπωλεία και οι ουρές των ανέργων αντικαταστάθηκαν με «ατελείωτες ουρές» στα σημεία δειγματολογικών ελέγχων. Κάτω από άθλιες και ντροπιαστικές συνθήκες, ευσυνείδητοι πολίτες συνωστίζονται στις ουρές για ένα «πάσο» ελεύθερης διακίνησης.

 

Καμία πρόνοια για την έκθεση των ατόμων αυτών στον ήλιο, κανένας σεβασμός και διευκόλυνση προς ηλικιωμένους, ασθενείς, εγκυμονούσες κ.ο.κ. Και όλα αυτά για να μπορούμε να εργαζόμαστε και να διακινούμαστε ελεύθερα… όλα αυτά για να εξασφαλίσουμε αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν βασικές ατομικές ελευθερίες.

 

Είναι για να διερωτάται κανείς για όσους λαμβάνουν αποφάσεις! Αποφασίζουν όντως χωρίς προγραμματισμό, πρόνοια ή προβληματισμόꓼ Απλά εξαγγέλλουν, επιβάλλουν και τιμωρούν χωρίς ελαφρύνσεις και δικαιολογητικά με μοναδικό τους σκοπό, και καλά, το δημόσιο συμφέρονꓼ 

 

Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τον φόβο, τον πανικό και την ανασφάλεια επιβάλλουν μέτρα με αμφίβολα αποτελέσματα για να μας ανακοινώσουν, ενδεχομένως εκ νέου, ότι δεν είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι και γι’ αυτό καλύτερα να μας κρατήσουν και πάλι στο σπίτι, για τη δική μας και καλά ασφάλεια, αλλά ποτέ για τη δική τους ανευθυνότητα και προχειρότητα.

 

Και όταν οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης, οι καταστηματάρχες και υπόλοιποι παθόντες εκλιπαρούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το λεγόμενο «safe pass» των 72 ωρών, αφού αυτό περιορίζει ουσιαστικά την ελεύθερη διακίνηση του κόσμου, η κυβέρνηση κλείνει ξανά τα αυτιά και στρουθοκαμηλίζετε αγνοώντας ότι πολλές επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια.

 

Σε καμία περίπτωση δε ισχυριζόμαστε ότι η λύση είναι μια άτακτη και ανεξέλεγκτη επαναφορά στην καθημερινότητα. Η λύση είναι η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας, ο περιορισμός του συνωστισμού, η διατήρηση των αποστάσεων, η κοινωνική ατομική ευθύνη για προστασία του εαυτού μας και των γύρων μας.

 

Η μόνη μας ελπίδα και ευχή ότι δε θα  υπάρξουν πισωγυρίσματα ένεκα των χειρισμών κάποιων επικίνδυνα ανεύθυνων, κάτι το οποίο θα είναι και εντέλει ολέθριο για όλους μας».  

 

Διαβάστηκε 279 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top