Του Μάριου Σταδιώτη*

 

Τον επαναπρογραμματισμό των αναβληθέντων ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έπειτα από επιστημονική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στη Γαλλία έχουν καταγραφεί αρκετές θρομβώσεις και θάνατοι, μετά τη λήψη του εν λόγω εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας.

 

Ο επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Νικόλας Διέτης, ανέφερε πως ο προβληματισμός για το συγκεκριμένο εμβόλιο ξεκίνησε από τη βιασύνη της εταιρείας ή από λάθος σχεδιασμό να βγάλει στη δημοσιότητα δεδομένα για το εμβόλιο.

 

Προς τα τέλη του Μάρτη ανακοινώθηκαν στην Κύπρο κάποιοι θάνατοι από κορωνοϊό, με εμβολιαστικό μάλιστα ιστορικό, χωρίς να γίνει μια ενδελεχής έρευνα για να υπάρχει διαφανής αξιολόγηση των εμβολίων.

 

Εγώ σαν απλός πολίτης ρωτώ. Να υποθέσουμε πως όλα τα επιστημονικά άρθρα που διαβάζουμε για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι απλά φήμες;

 

Γιατί ρισκάρουμε και επιμένουμε στο συγκεκριμένο αμφίβολο εμβόλιο;

 

Σημειώνω ότι ο Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) επισήμανε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

 

Tι συμφέροντα κρύβονται πίσω από το περιβόητο εμβόλιο;

 

Γιατί δεν φέρνουμε εμβόλια για τα οποία δεν υπάρχουν καθόλου ‘φήμες’;

 

Με ποια κριτήριο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο εμβόλιο;

 

Γιατί η Κύπρος προμηθεύτηκε μεγαλύτερες ποσότητες από το εμβόλιο της AstraZeneca;

 

Βάσει των πιο πάνω και εν αναμονή των απαντήσεων του Υπουργείου Υγείας, εύχομαι να μη θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας ενός βεβιασμένου εμβολιαστικού προγράμματος.

 

* Υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού

 

Διαβάστηκε 388 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top