Ένα ακόμη περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς με πολλαπλές εστίες, στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες πρόλαβαν τα χειρότερα, αφού κινδύνευσαν υποστατικά. Σε κακόβουλες ενέργειες, που συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα, αποδίδει τη σημερινή πυρκαγιά ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου.

 
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν αρχικά δυο πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια αυξήθηκαν σε έξι, καθώς εντοπίστηκαν πολλαπλές εστίες.


Επίγειες δυνάμεις απέστειλε το Τμήμα Δασών και σχετικά ενημερώθηκε η Επαρχιακή Διοίκηση για ενίσχυση με προωθητές γαιών και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δυο εκμισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα της Δημοκρατίας. Συνέδραμαν, επίσης, το Ταμείο Θήρας με φορητή πυροσβεστική μονάδα και ο Δήμος Ύψωνα με εκσκαφέα.
 
Κίνδυνο διέτρεξαν τουλάχιστον τρία υποστατικά, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη τους και ιδιαίτερα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης παλιών οχημάτων.


Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά το μεσημέρι και σύμφωνα με τον κ. Κεττή, κατέκαυσε  συνολική έκταση περίπου 3,5 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σκουπίδια.


Στην περιοχή βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και ένα σχεδόν μήνα.


Πέραν των 20 περιστατικών καταγράφηκαν μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, είπε και σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για κακόβουλες ενέργειες».
 
«Τους λόγους δεν μπορούμε να τους γνωρίζουμε, αλλά γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έτσι ώστε να μειώσουμε τις οποιεσδήποτε ζημιές σε εργοστάσια και υποστατικά», συμπλήρωσε.

 

Σε παρατήρηση ότι χώρος γύρω από τη βιομηχανική περιοχή είναι γεμάτος σκουπίδια, ο Δήμαρχος υπέδειξε ότι η περιοχή αποτελούσε παλαιότερα χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών, ενώ αναμένεται η αποκατάσταση της.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 739 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top