Ο Δήμος Ύψωνα σας προσκαλεί στις επόμενες πολιτιστικές δράσεις του.

 

Πιο κάτω μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά:

euro-arab-music

 

ΠΟΤΕ: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 

ΠΟΥ: Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, ώρα 20:00 

ΤΙ:  Το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Μουσικής για Νέους, μαζί με τα ιδρυτικά του μέλη, το Jeunesses Musicales International (JMI), την Μουσική Ακαδημία του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών και η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή», μαζί με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών, στις 8 και 10 Οκτωβρίου, παρουσιάζει με νέα εκδοχή της σειράς Ευρω-Αραβικές Συναντήσεις Νέων φέρνοντας μαζί την Ορχήστρα Νέων της Μουσικής Σχολής της Βρέμης (Γερμανία), με σολίστ Yara Thefer (φωνή) και Duna Fiwakhiri (ούτι) από Ιορδανία, με συμμετοχή των παιδιών του ΗΙ’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου και της «Μουσικής Πολυχρωμίας» του Δήμου Λεμεσού. Μετά από εβδομάδα κοινών δοκιμών, εργαστηρίων και κοινωνικό-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου Martin Lentz, οι νέοι από Γερμανία, Κύπρο και Ιορδανία θα ενώσουν τις δυνάμεις του να παρουσιάσουν δύο συναυλίες με έργα πιο γνωστών Ευρωπαίων και Αράβων συνθετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν οι κανονισμοί αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Είσοδος Δωρεάν 

Απαραίτητη Κράτηση και SAFEPASS 

Πληροφορίες στο 25395600 (εσωτ. 8 ή μέσω email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

amikeko-ypswnas

ΠΟΤΕ: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 

ΠΟΥ: Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, ώρα 16:00 

Amikeco: Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους/Puppet Show 

ΤΙ:  Χρησιμοποιώντας την κούκλα ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα θεατρικά εργαλεία, οι Canicula Puppets μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο γλυκό και νοσταλγικό, στον οποίο ο Αμικέκο, πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, μας αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και την αξία της αληθινής φιλίας.

Το όνομα Αμικέκο είναι παρμένο από τη γλώσσα Εσπεράντο, την πλέον διαδεδομένη διεθνή τεχνητή γλώσσα που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδέσει αρμονικά τους διαφορετικούς λαούς του κόσμου. Σε αυτή την ξεχωριστή γλώσσα, αμικέκο (amikeco) σημαίνει φιλία.
Ακολουθώντας το ευγενές σκεπτικό της Εσπεράντο ως προς τη διαπολιτισμική επικοινωνία των ανθρώπων όλων των λαών, η παράσταση “Αμικέκο” χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη μουσική. 

Χωρίς λόγια και διχως λέξεις, το θεατρικό έργο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως ένα οικουμενικό εργαλείο επικοινωνίας. Εξάλλου, η μουσική ανέκαθεν επέτρεπε στην έκφραση εντυπώσεων και συναισθημάτων, ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου. Σ’αυτή την παράσταση, η μελωδία, γραμμένη ειδικά για τον Αμικέκο, παίζει το δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σύνθεση της μουσικής έγινε αποκλειστικά και ειδικά για τον Αμικέκο, ο οποίος, συνοδευόμενος από αυτήν, περνά από πολλές περιπέτειες, ψάχνοντας κάτι πολύ σημαντικό γι’αυτόν, κάτι που οι θεατές θα ανακαλύψουν στην πορεία! 

Θεατρική ομάδα: Canicula Puppets
Διάρκεια: 40 λεπτά
Σενάριο: Roberto Braham Chavez
Βοηθός σεναριογράφου: Sergio Marroquin de Leon
Σκηνοθεσία: Roberto Braham Chavez
Χειρισμός κούκλων: Ελένη Ιωσηφίδου & Roberto Braham Chavez
Μουσική: Sergio Marroquin de Leon
Ηλικίες: για όλη την οικογένεια (4 ετών +) 

Είσοδος Δωρεάν 

Απαραίτητη Κράτηση και SAFEPASS 

Πληροφορίες στο 25395600 (εσωτ. 8 ή μέσω email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Διαβάστηκε 465 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top