Θεατρική παράσταση «Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα»

 

0 Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε οκτώ πολίτες για μια «παραγγελιά», στο κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα της Αθήνας», και επέστρεψε για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών.

 

 

Μάλιστα, ζήτησε από το κοινό του Ύψωνα που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.

 


 

Επί σκηνής, ο Αλέξανδρος Παρίσης, σε κείμενο του Βαγγέλη Γέττου και σκηνοθεσία του Λέανδρου Ταλιώτη, μας παρουσίασαν τον Κοεμτζή μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, να αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

 

Διαβάστηκε 312 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top