Του Σάκη Στυλιανού / ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Η περιοχή Υψούπολη στο Δήμο Ύψωνα αποτελεί μια από τις ραγδαίες αναπτυσσόμενες στην επαρχία Λεμεσού. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες νεαρά ζευγάρια επιλέγουν την συγκεκριμένη τοποθεσία, στην ανατολική Λεμεσό, για να φτιάξουν την ζωή τους. Η αύξηση των κατοίκων και των παιδιών δημιουργεί νέες ανάγκες. Μιλώντας στο politis.com.cy ο Δήμαρχος του Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, μας υπογράμμισε ένα «πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Υψούπολης που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για την δημιουργία παιχνιδότοπου και χώρου πρασίνου που παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για το πάρκο “Αυτοστέγασης”».

 

ypsoupoli

 

Ξεκινούν οι εργασίες 23 Αυγούστου
Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για κατασκευή του εν λόγω χώρου στις 2 Αυγούστου 2021 και η αξία του είναι €200,000 περιλ. του Φ.Π.Α. Το ποσό θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την τοπική αρχή, εκτός από ένα μικρό μέρος που θα χρηματοδοτηθεί από τα Δημόσια Έργα.
«Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσουν 3 μήνες μέχρι την πλήρη αποπεράτωση», τόνισε ο κ.Γεωργίου προσθέτοντας ότι θα περιλαμβάνει παιχνιδότοπο, καθιστικό χώρο, σιντριβάνι και εκτεταμένη δενδροφύτευση.
Ο χώρος αυτός προέκυψε από διαχωρισμό οικοπέδων που έκανε η κυβέρνηση πριν έντεκα χρόνια. Τα 55 περίπου δέντρα που επιλέχθηκαν θα είναι συκαμινιές, πεύκα και ίσως μαστιχόδεντρα.

 

ypsoupoli-

 

Πηγή: https://politis.com.cy

 

Διαβάστηκε 1499 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top