Του Σάκη Στυλιανού / ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Την προπερασμένη βδομάδα υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανάπτυξη δικτύου LoraWan στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου με την εταιρεία CyRIC Ltd. Σε δύο μήνες περίπου ο Ύψωνας θα είναι ο πρώτος δήμος παγκύπρια που θα καλύπτει 100% τις ζώνες ανάπτυξης του με την συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

ypsonas-smartcity

 

Για το σημαντικό αυτό βήμα τεχνολογικής αναβάθμισης μίλησε στο politis.com.cy o Δήμαρχος Ύψωνα Παντελή Γεωργίου.

 

Τι είναι η συγκεκριμενη υπηρεσία;
Αυτή η υπηρεσία θα δίνει πλέον αμέτρητες δυνατότητες τεχνολογικής αναβάθμισης αφού μέσω αυτής, τους επόμενους μήνες προχωρούμε στην εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών, αισθητήρων στάθμευσης, pet tracking, στην παρακολούθηση ατόμων με άνοια, την παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων μέσω μετεωρολογικών σταθμών και την ψηφιακή πληροφόρηση όλων των πιο πάνω μέσω ηλεκτρονικών πινακίδων.

 

Γιατί είναι σημαντικό για τους δημότες;
Δημιουργώντας έναν πιο έξυπνο Δήμο επωφελείται και η τοπική αρχή και οι δημότες. Οι υπηρεσίες μας αλλά και η πληροφόρηση του κοινού θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, εύχρηστη και διαθέσιμη καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

 

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν;
Ένα μέρος της συμφωνίας είναι ότι εάν μια τοπική επιχείρηση θέλει να χρήσιμοποιήσει κάποιο smart σένσορα μπορεί να το κάνει με την ευνοϊκή τιμή που εξασφάλισε ο Δήμος.

 

Πόσα στοίχισε στο Δήμο;
Μας στοίχισε η ενοικίαση της υποδομής γύρω στα 14.000ευρώ τα 3 χρόνια και από κει και πέρα θα μπορούμε να προσθέτουμε σένσορες ανάλογα με τις ανάγκες μας.

 

Πηγή: https://politis.com.cy

 

Διαβάστηκε 3150 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top