Την προσεχή Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες της Α’ Φάσης για την ανάπλαση του πυρήνα του Δήμου Ύψωνα, η οποία περιλαμβάνει ουσιαστικά το έργο ανάπλασης της πλατείας Μάριου Τόκα, το κόστος του οποίου αναμένεται να ανέλθει στις €482.000 + ΦΠΑ.

 

Σε δηλώσεις του στη «Λ», ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ανέφερε φανερά ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, πως στόχος, είναι ο δήμος τους να μετατραπεί σ’ ένα πνεύμονα πρασίνου εντός του πυρήνα, με ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας περίπου 200 θέσεων, πλακόστρωτη πλατεία, κατασκευή μικρού παιδότοπου, εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, δημόσιο χώρο αποχωρητηρίων, αποδυτήρια για τις ανάγκες του αμφιθεάτρου καθώς και προπύλαια, έτσι ώστε να υπάρχει πλέον χωροθετημένη η αρχή του πυρήνα του δήμου.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το όλο έργο αναμένεται να αποπερατωθεί μέσα σε πέντε μήνες, με ορίζοντα παράδοσής του περί τα μέσα Νοεμβρίου.

6278

Ο κ. Γεωργίου μας αποκάλυψε ακόμη ότι στα προπύλαια θα δημιουργηθούν και δύο σιντριβάνια, που θα δίνουν την αίσθηση του νερού, καθώς παλαιότερα περνούσε υδραγωγείο, όπως είπε, από τον Ύψωνα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με τα χρόνια το κέντρο του υδραγωγείου χάθηκε και έμεινε μόνο το κομμάτι που ήταν έξω, προς τον Άγιο Ραφαήλ. «Θέλουμε να δώσουμε αυτό το ιστορικό σημείο, ότι κάποτε περνούσε υδραγωγείο από τον Ύψωνα», συμπλήρωσε.

 

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως το έργο θα κατασκευαστεί στη βάση της αρχιτεκτονικής της Λόφου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κάποια μοντέρνα στοιχεία, αλλά όχι εκτεταμένα, κυρίως στο αμφιθέατρο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι πέτρα, ξύλο και μπετόν.

 

«Παράλληλα, στο χώρο θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι για σκύβαλα, ενώ θα δημιουργηθούν οι υποδομές για ενοικιοστάσια ποδηλάτων ηλεκτρικών και συμβατικών.

Όσον αφορά τα αποδυτήρια, θα δημιουργηθεί πράσινη οροφή για να δώσει πλέον και την αίσθηση ότι κινούμαστε στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης», επισήμανε.

6244

 

Επίσης, σημείωσε πως οι δύο δρόμοι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αποστόλου Βαρνάβα θα γίνουν μόνιμα πεζόδρομοι, ενώ θα δημιουργηθούν και τέσσερις παρόδιοι χώροι στάθμευσης μπροστά από χώρο για φορτοεκφορτώσεις κάποιων μαγαζιών, που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι η Α’ Φάση του έργου περιλαμβάνει και υπόγειες υποδομές, όπως το αποχετευτικό, τα όμβρια και υπογειοποίηση όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών.

 

Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε δε, ότι θα δημιουργηθεί και infokiosk όπου θα δίνονται πληροφορίες, όπως περιβαλλοντικά δεδομένα αλλά και ό,τι άλλο θέλει να δείξει ο δήμος, ενώ σε όλη την πλατεία θα διατίθεται δωρεάν WiFi.

 

Τέλος, ο κ. Γεωργίου υπέδειξε ότι με την ανάπλασή της, η πλατεία θα αυξήσει την εμπορικότητα στην περιοχή. «Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν να εδρεύσουν μαγαζιά τόσο αναψυχής αλλά και εστίασης, ώστε ο δημότης του Ύψωνα αλλά και οι δημότες της γύρω περιοχής να έχουν ένα χώρο όπου θα μπορούν να περνούν το μεσημέρι, το απόγευμα ή και τα βράδια τους, απολαμβάνοντας τον  καφέ και το φαγητό τους, όπου φυσικά θα είναι φιλικό προς τις οικογένειες, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας».

0423515ce553ff343b80e636bdb21468XL

 

Διαβάστηκε 1343 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top