Στη μετατροπή κρατικού λατομείου σε ποδοσφαιρικό γήπεδο Γ’ Κατηγορίας με κερκίδες, προχωρεί ο Δήμος Ύψωνα, έπειτα από την εξασφάλιση της έγκρισης της περιβαλλοντικής αρχής, στην οποία υπέβαλε μελέτη ο δήμος πριν από δύο χρόνια.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Λεμεσός» ο δήμαρχος της περιοχής Παντελής Γεωργίου, η έγκρισή της, άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αναμένουν εντός δεκαπέντε ημερών την έγκριση της πολεοδομικής άδειας, για να μπορέσουν να προχωρήσουν και στις άδειες οικοδομής.

7c569638a544a7f0647ad1654531d908XL


Το γήπεδο, το οποίο θα στοιχίσει €1,8 εκατομμύρια πλέον ΦΠΑ, θα μπορεί να αναβαθμιστεί και σε Β’ Κατηγορία, σημείωσε ο δήμαρχος. Όπως είπε, θα είναι χωρητικότητας 750 θέσεων με δυνατότητα επέκτασης έως τις 1500 θέσεις και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αποδυτήρια, χώρο γυμναστηρίου, ιατρείο, δύο χώρους καντίνας, δημοσιογραφικά θεωρεία καθώς και χώρο για επίσημους. Επίσης, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης λεωφορείων για τους φιλοξενούμενους, καθώς και χώρος στάθμευσης για τους οπαδούς των ομάδων.


Να σημειώσουμε πως το γήπεδο θα ανεγερθεί στο χώρο του πρώην λατομείου, το οποίο έχει εμβαδόν 35475 τ.μ. και βρίσκεται 450 μέτρα βόρεια του νέου γηπέδου της Λεμεσού. Επιπλέον, ο δήμαρχος Ύψωνα σημείωσε ότι περιμετρικά του γηπέδου θα
δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, ο οποίος θα βοηθήσει στην τοπιοτέχνηση της περιοχής που για χρόνια ήταν χώρος απόθεσης μπαζών.

gipedo-2


Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί πεζογέφυρα, η οποία θα ενώνει τις κερκίδες με τον δρόμο βορειότερα, ενώ έχει συνυπολογιστεί η ύπαρξη του κάθετου με αυτού παρακαμπτήριου δρόμου που οδηγεί στο Φράγμα του Κούρη και του παράλληλου με αυτού αργακιού στα ανατολικά όρια του έργου που διασταυρώνει τον δρόμο σε νοτιοανατολικό σημείο του.


Ο κ. Γεωργίου δήλωσε ότι υπολογίζει πως εντός του β’ εξαμήνου του 2021 θα μπορέσουν να προκηρύξουν τις προσφορές για την κατασκευή του, ενώ το όλο έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια.

apoditiria-3


Τη διαχείριση και συντήρηση του θα την αναλάβει ο Δήμος Ύψωνα, βάσει και της μίσθωσης της γης από την κυβέρνηση.


Το πρανές θα διαμορφωθεί κατάλληλα με αναρριχητικά φυτά και θάμνους. Για τις ανάγκες υδροδότησης του γηπέδου θα εγκατασταθεί αυτόματο πότισμα.

Διαβάστηκε 396 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top