Είναι πλέον γνωστό ότι ο Ύψωνας ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια μια πράσινη πολιτική, ώστε να φέρει τους δημότες του πιο κοντά στη φύση και το περιβάλλον. Αρκετά πάρκα εγκαινιάστηκαν, ενώ άλλα αναβαθμίστηκαν εντός της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Λεμεσός», ακόμη τρία ολοκαίνουργια πάρκα θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Μάριος Νεοφύτου μας ανέλυσε όσα αφορούν τα νέα αυτά πάρκα.

 

Πάρκο Ελαιών

Ο κ. Νεοφύτου έκανε αρχή με την αναφορά του στον χώρο δίπλα από το γνωστό Πάρκο Ελαιών. Πρόκειται να ολοκληρωθεί εκεί ένας υπερσύγχρονος παιδότοπος που είναι σχεδόν έτοιμος, αφού περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να δεχθεί παιδιά για ξέγνοιαστες στιγμές ατελείωτου παιχνιδιού. «Είναι ένας χώρος 1200 τ.μ., στον οποίο υπάρχουν τεχνικοί λόφοι και χυτό δάπεδο ασφαλείας για τα παιδιά. Θα είναι έτοιμο προς χρήση από τους δημότες μας, μόλις μας το επιτρέψουν, εν όψει και των μέτρων κατά της πανδημίας», δήλωσε.

parko-elaion-1-of-5

parko-elaion-3-of-5

parko-elaion-4-of-5parko-elaion-5-of-5

 

Πάρκο Τρικούπη

Ακολούθως, ο συνεντευξιαζόμενος μίλησε για τη δημιουργία του Πάρκου Τρικούπη, στην περιοχή Κλαδερής, βόρεια της υπεραγοράς Παπαντωνίου. «Ήδη τα σχέδια είναι έτοιμα και εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχτεί προσφορά για την κατασκευή του», σημείωσε. Συνεχίζοντας, μας εξήγησε πως εντός Φεβρουαρίου θα κατοχυρωθεί η προσφορά στον εργολάβο και σε 6 μήνες θα παραδοθεί. «Δηλαδή ευελπιστούμε πως μέσα Ιουλίου θα είναι έτοιμο», τόνισε. Πρόκειται για έναν χώρο 2000 τ.μ. στον οποίο θα δημιουργηθεί γήπεδο καλαθόσφαιρας, βοτανικός κήπος και φυσικά παιχνιδότοπος. Επίσης, όπως μας είπε, για τις ανάγκες του γηπέδου θα δημιουργηθούν και αποδυτήρια. Υπολογίζεται να στοιχίσει περί τις €200.000 και θα είναι ο μεγαλύτερος παιδότοπος του δήμου.

Parko-Trikoupi8

Parko-Trikoupi4

Parko-Trikoupi9

 

Πάρκο παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου μας αποκάλυψε πως θα δημιουργηθεί ακόμη ένα πάρκο στην αυτοστέγαση, παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα. Είναι ένας χώρος πρασίνου 1800 τμ. με χώρο για τους γονείς και παιχνιδότοπο. Επίσης θα δημιουργηθεί σιντριβάνι και χώρο πρασίνου. «Στην ουσία θα λύσουμε ένα πρόβλημα της περιοχής, καθότι ήταν η μοναδική γειτονιά του Ύψωνα η οποία δεν διέθετε μέχρι σήμερα καθόλου πράσινο», υπογράμμισε. Το πάρκο αναμένεται να παραδοθεί εντός του καλοκαιριού.

Ολοκληρώνοντας, ο δημοτικός σύμβουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως παρ’ όλο που οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες, «καθημερινά δίνουμε αγώνα για συνεχή βελτίωση και των υφιστάμενων πάρκων. Στόχος μας είναι να τα κρατάμε σε καλή κατάσταση. Τόσο εγώ ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, όσο και ο δήμαρχος μας, δίνουμε τρομερή σημασία στα πάρκα του Ύψωνα», συμπλήρωσε.

Διαβάστηκε 1146 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top