Άρχισαν ήδη αυτή την εβδομάδα οι κατασκευαστικές εργασίες για την αναβάθμιση του «Πάρκου των Ελαιών» στον Άγιο Σιλά στον Ύψωνα.Όπως δήλωσε στη ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, στο πάρκο θα δημιουργηθούν δύο χώροι με παιχνιδότοπο. Ο ένας θα αφορά παιδιά ηλικίας από 0 – 6 ετών, ενώ ο δεύτερος παιχνιδότοπος θα είναι για ηλικίες από 6 – 12 ετών.Ο κ. Γεωργίου συμπλήρωσε πως στους παιχνιδότοπους θα τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας, ενώ θα κατασκευαστεί επίσης και στεγασμένος χώρος με παγκάκια για τους γονείς. Ο όλος χώρος θα έχει πλήρη περίφραξη για την ασφάλεια των παιδιών, τόνισε ο δήμαρχος.

 


Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο έργο θα στοιχίσει €220.000 και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τις οικογένειες της περιοχής και όχι μόνο.

 


Λίγα λόγια για το Πάρκο των Ελαιών ή αλλιώς το «Πάρκο του Αγίου Σίλα»
Το πάρκο πήρε την ονομασία του από τον Άγιο Σίλα του οποίου η ερειπωμένη Μονή βρίσκεται στον χώρο αυτό. Η μνήμη του Αγίου γιορτάζεται στις 31 Ιουλίου και κάθε χρόνο στον χώρο του πάρκου, πλησίον της Μονής, τελείται πανηγυρικός εσπερινός και θεία λειτουργία. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, γίνεται προσπάθεια αναστύλωσης δύο κελιών στα οποία διέμεναν οι μοναχοί κατά τη λειτουργία της Μονής. Το εμβαδό του πάρκου ξεπερνάει τα 5900m2 και στον χώρο υπάρχει παιδότοπος και χώρος εκδηλώσεων ο οποίος χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις του δήμου.

 

Διαβάστηκε 945 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top