Εντάσσεται στο ΣΒΑΚ και στόχος όπως οι δημότες μετακινούνται με το ποδήλατο εντός του ιστορικού πυρήνα.

 

Στο πλαίσιο των σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα οποία αποτελούν τη «μετεξέλιξη» των παραδοσιακών κυκλοφοριακών μελετών, με την έννοια ότι επίκεντρο πλέον είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο οποίο ζει, εντάσσεται και ο Δήμος Ύψωνα.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο Δήμαρχος του Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ανέφερε πως ο δήμος υιοθέτει πλήρως τη συγκεκριμένη πολιτική και το σχέδιο ανάπτυξης. Γι’ αυτό, έχει προχωρήσει σε διαδικασίες και σχέδια για την ανάπλαση του παλιού Ύψωνα, του ιστορικού πυρήνα, τα οποία ετοιμάζονται από τους μελετητές για προκήρυξη, ενώ παράλληλα γίνεται ετοιμασία σχεδίων για μια σειρά από ποδηλατοδρόμους. Ο ίδιος επισημαίνει την έμφαση η οποία δίνεται στο ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο σε αυτό το έργο.


Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν κεντρικοί ποδηλατόδρομοι και ποδηλατολωρίδες που θα λειτουργούν εντός των περιοχών της Κλαδερής, Αγ. Συλά και Υψούπολης, οι οποίες θα παρέχουν την δυνατότητα στους δημότες να μετακινούνται με το ποδήλατό τους, εντός του ιστορικού πυρήνα, απολαμβάνοντας ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια και με φίλους τους. Ακόμη, ανέφερε πως στα τρισδιάστατα σχέδια του χώρου, φαίνονται τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια, έτσι ώστε να υπάρχει τρόπος φύλαξής τους.  

 

Το ΣΒΑΚ στοχεύει στη βελτιστοποίηση της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πτυχής των μετακινήσεων, ατόμων και εμπορευμάτων.


Τέλος, ενημερωτικά ο δήμαρχος ανέφερε πως θα υπάρχουν δύο στάσεις ποδηλάτων με τουλάχιστον δέκα χώρους η κάθε μία, οι οποίες θα είναι δωρεάν για τους δημότες, παρέχοντας κίνητρα προς τους ίδιους για να τα χρησιμοποιούσουν. Ο κάθε δημότης όταν θα παίρνει ένα ποδήλατο θα δείχνει την ταυτότητά του έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, την στιγμή που θα το επιστρέψει.

Διαβάστηκε 879 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top