Εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας

 

Στην ανέγερση ιδιόκτητου δημοτικού γηπέδου που να πληροί όλες τις προδιαγραφές των σύγχρονων αγωνιστικών ποδοσφαιρικών χώρων και που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών του, προχωρεί ο Δήμος Ύψωνα.

 

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο αξίας περίπου €1.800.000, το οποίο εγκρίθηκε ο τελικός σχεδιασμός του σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

 

Σε δηλώσεις του για το όλο θέμα στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου ανέφερε πως «πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και εξαγγελίες προχωράμε σταθερά τις διαδικασίες για την ανέγερση ιδιόκτητου δημοτικού γηπέδου».

 

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ακόμη πως εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί η αίτηση για την έκδοση πολεοδομικής άδειας και ταυτόχρονα θα προωθηθούν όλα όσα πρέπει να γίνουν για την άμεση υλοποίηση του.

 

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συνεργάτες μου, που στηρίζουν και προωθούν το κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο Ύψωνα. Ο Ύψωνας αλλάζει!!», συμπλήρωσε τέλος ο δήμαρχος.

 

5319237620377995829245609193952455769980928n

 

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης, ανέφερε στην εφημερίδα μας πως το Δημοτικό Γήπεδο Ύψωνα ήταν ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος για την πενταετία του νυν δημοτικού συμβουλίου.

 

«Ο Ύψωνας ήταν πάντοτε μια κοινότητα με έφεση στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο και ήταν αδιανόητο να μην έχει δημοτικό γήπεδο, κάτι που ήταν και πάγιο αίτημά μας. Έτσι κι εμείς αφουγκραζόμενοι το δίκαιο αίτημα της πλειοψηφίας των δημοτών μας προχωρήσαμε το συντομότερο δυνατό στην υλοποίηση ακόμα μιας προεκλογικής δέσμευσης μας», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Καραμανίδης συνέχισε λέγοντας τέλος πως «εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και να κατατεθεί ο φάκελος στις αρμόδιες αρχές για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών».

 

Τι περιλαμβάνει το νέο γήπεδο

Σύμφωνα με τους μελετητές που παρουσίασαν το έργο στο δημοτικό συμβούλιο, το γήπεδο θα ανεγερθεί στην περιοχή Βούναρος στον Ύψωνα και εφάπτεται του νέου δρόμου με την ονομασία Βόρειος Παρακαμπτήριος προς Φράγμα Κούρη.

Οι κερκίδες χωροθετούνται στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και έχουν χωρητικότητα 788 θέσεις καθισμάτων και 10 θέσεις για άτομα με αναπηρίες. Στον σχεδιασμό προτείνεται επίσης μεταλλικό στέγαστρο κερκίδων ως συμπλήρωση της όλης πρότασης.

Κάτω από τις κερκίδες έχουν σχεδιαστεί χώροι αποχωρητηρίων και αποδυτηρίων των ομάδων, πρώτες βοήθειες, καντίνα, αποθήκες, αποχωρητήρια φιλάθλων, αποδυτήρια διαιτητών κλπ.

Στο άνω μέρος των κερκίδων έχουν τοποθετηθεί γραφεία δημοσιογράφων και γραφείο ΜΜΕ καθώς και αποχωρητήρια για δική τους χρήση.

Δημιουργείται επίσης βόρεια είσοδος με πρόσβαση στις κερκίδες δια μέσου πεζογέφυρας, από τον άνω βόρειο δρόμο με 2ο εκδοτήριο εισιτηρίων.  Επίσης έχουν σχεδιαστεί οι απαιτούμενοι χώροι στάθμευσης φιλάθλων(50+26) και λεωφορείων (4) και όλες οι αναγκαίες περιφράξεις.

 

Διαβάστηκε 602 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top