Ο Δήμος Ύψωνα είναι από σήμερα ο πρώτος Δήμος της Μείζονος Λεμεσού που θα χρησιμοποιεί οδικό φωτισμό τύπου LED, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, που θα φτάσει το 62% και η οποία μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 120 χιλιάδων ευρώ το χρόνο.
 


Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ανέφερε πως σήμερα άρχισε η αλλαγή περίπου 2,500 συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου LED, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η οποία προβλέπει τη δεκάχρονη εγγύηση και συντήρηση τους.
 


Η αντικατάσταση των λαμπτήρων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, κόστισε 415 χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία, όπως εξήγησε ο κ.Γεωργίου, αποτελούν εξοικονομήσεις που έκανε ο Δήμος τα τελευταία δυο χρόνια.
 


Σημείωσε δε ότι η απόσβεση του κόστους θα γίνει σε λιγότερο από 4 χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα 6 χρόνια ο Δήμος θα έχει καθαρό κέρδος από το έργο, που συνολικά αναμένεται να οδηγήσει σε 62%  εξοικονόμηση ενέργειας σε οδικό φωτισμό και σε εξοικονόμηση 120 χιλιάδων ευρώ ετησίως.
 


Επίσης, σημείωσε ο Παντελής Γεωργίου, στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά και στην Γ` Βιομηχανική περιοχή Ύψωνα, θα τοποθετηθούν ειδικοί λαμπτήρες LED με δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του φωτός, με επιπρόσθετη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20%, μεταξύ των ωρών 22:00 και 06:00.
 


Ο Δήμος Ύψωνα, υπογράμμισε, ξεκίνησε αυτά τα βήματα με στόχο να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην επίτευξη των εθνικών μας στόχων έναντι των υποχρεώσεων μας προς την ΕΕ για μείωση των εκπομπών των ρύπων μέχρι το 2030.
 


Προς το σκοπό αυτό, συνέχισε, ο Δήμος προωθεί ανάλογες ενέργειες σε σχέση με τη μείωση των ρύπων σε ό,τι αφορά στο κυκλοφοριακό, ενέργειες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ εντός των επόμενων δυο εβδομάδων για προκηρυχθούν προσφορές για τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος στα δημοτικά κτίρια.

 


ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 543 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top