Με στόχο τη στήριξη του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Ύψωνα (Σ.Κ.Ε.ΥΨΩΝΑ), το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του δήμου συμμετείχε στην εκπομπή «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος», με όλα τα έσοδα να παραχωρούνται στο ΣΚΕ Ύψωνα.


«Μια ξεχωριστή εμπειρία με φυσικά το ανάλογο άγχος λόγω και της φύσης του παιχνιδιού αλλά και του ψαρωτικού παρουσιαστή!!», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Ύψωνα, Κλεάνθης Καραμανίδης.

 

Ο κ. Καραμανίδης, ευχαρίστησε μάλιστα όλους όσοι είχαν το θάρρος να διαγωνιστούν για ένα τόσο καλό σκοπό και φυσικά το Ρ.Ι.Κ και τον Τάσο Τρύφωνος για την φιλοξενία τους.
Η ημέρα προβολής του επεισοδίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού (Σ.Κ.Ε.) Ύψωνα, ιδρύθηκε το 1996, χάρη στη στενή συνεργασία της τότε Κοινότητας Ύψωνα και υποστήριξη του Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού.  Είναι ένας εθελοντικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπό έχει την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Ιδιαίτερη προσοχή δίδει στα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την οικογένεια και το άτομο.  Βασική επιδίωξη της υπηρεσίας είναι η άμεση παρέμβαση για πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων με ατομικές, οικογενειακές ή ομαδικές συναντήσεις.

 

 

 

Στο Σ.Κ.Ε. λειτουργούν ήδη τα προγράμματα της κατ’ οίκον φροντίδας, της παροχής ζεστού φαγητού, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παιδικής Λέσχης.

1. Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας. Παρέχεται φροντίδα στο σπίτι σε άτομα που δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν με ειδικά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό εγκριμένο από το Γραφείο Ευημερίας. Οι φροντίστριες παρέχουν συνοδεία κατά τη μετάβαση σε γιατρό και βοήθεια στην καθαριότητα χώρου, στο μαγείρεμα, στο πλύσιμο ρούχων, στο ψώνισμα τροφίμων, και στο λούσιμο.


2. Πρόγραμμα παροχής ζεστού φαγητού. Πραγματοποιείται καθημερινά εκτός Κυριακής κατ’ οίκον διανομή ζεστού φαγητού στα άτομα τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν μέσω εγκεκριμένης ψησταριάς.


3. Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στόχος της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν και είναι η παροχή βοήθειας, κυρίως με την παροχή τροφίμων, στους δυσπραγούντες συμπολίτες μας μετά την οικονομική κρίση του 2013. Σήμερα συντηρούνται πέραν των δεκαπέντε οικογενειών από το θεσμό αυτό.


4. Παιδική Λέσχη. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκυρίακου στις εγκαταστάσεις του Β’ Δημοτικού Σχολείου. Στόχος η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών αφού οι εκπαιδεύτριες αναλαμβάνουν την σίτιση αλλά και το διάβασμα των παιδιών μέχρι και τις 17.00. Υπάρχει μέγιστος αριθμός παιδιών για κάθε τμήμα για αυτό και κρατείτε αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Επίσης, στο Σ.Κ.Ε. λειτουργεί Κέντρο Οικογενειακής Καθοδήγησης που στόχο έχει την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στην οικογένεια.  Το Κέντρο απευθύνεται σε:

1. Γονείς

2. Νεαρά Ζευγάρια

3. Παιδιά

4. Εφήβους και Νέους

5. Μονογονεϊκές Οικογένειες

6. Άτομα ή Ομάδες ατόμων που χρειάζονται στήριξη και καθοδήγηση.

 

 

Υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο είναι:

1. Παροχή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής στήριξης και καθοδήγησης.
2. Υπηρεσία εξυπηρέτησης, ενημέρωσης και καθοδήγησης του πολίτη για βοήθεια από κρατικές και άλλες υπηρεσίες.
3. Συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.
4. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για διάφορα κοινωνικά θέματα μέσω διαλέξεων, σεμιναρίων.
5. Ενημέρωση των κατοίκων για θέματα επαγγελματικής καθοδήγησης μέσα από διαλέξεις.

Οι πιο πάνω υπηρεσίες παρέχονται από προσοντούχο προσωπικό με διακριτικότητα, εχεμύθεια και υπευθυνότητα.

 

Διαβάστηκε 574 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top