Σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου Ύψωνα, η οποία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια μελωδικής πορείας στα δρώμενα του δήμου.


 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ανέφερε ότι η δημοτική χορωδία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια προώθησης του μουσικού πνεύματος στους δημότες, 10 χρόνια προώθησης του πολιτισμού.

 

«Τα τελευταία επτά χρόνια που βρίσκομαι εντός των εδράνων του δημοτικού συμβουλίου είχα την τιμή να υπηρετήσω τον θεσμό αυτό για τρία χρόνια από την θέση του αντιπροέδρου της επιτροπής της χορωδίας αλλά και τα τελευταία δύο ως δήμαρχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.

 

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν θέσει ως στόχο την αναβάθμιση της χορωδίας, αλλά και το τι θα έδιναν πίσω στους ίδιους τους χορωδούς που αποτελούν την οικογένεια αυτή. «Οι χορωδοί είναι επί το πλείστο ερασιτέχνες αλλά η αγάπη τους για το τραγούδι κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που αντάξια μας αντιπροσωπεύει σε ότι του ζητηθεί και ταυτοχρόνως δεν έχει να ζηλέψει πλέον τίποτα από καμμιά άλλη χορωδία», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Γεωργίου συνέχισε λέγοντας πως το 2016 πέτυχαν να επιχορηγήσουν το πρώτο ταξίδι της χορωδίας για να αντιπροσωπεύσει το δήμο στην Αιδηψό και εκ τότε έχει καταστεί ως θεσμός. «Έχω συνοδεύσει ανελλιπώς την χορωδία μας τα τελευταία τρία χρόνια στα ταξίδια της και το μόνο που έχω να μεταφέρω είναι το αίσθημα υπερηφάνειας που νοιώθω μετά το πέρας κάθε παρουσίας της», σημείωσε.

 

Τέλος, ο δήμαρχος Ύψωνα τόνισε ότι η χορωδία οφείλει κατά κύριο λόγο την ύπαρξη και την πορεία της στον ακούραστο μαέστρο της κ. Σωτήρη Στυλιανού, στον οποίο εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του εκ μέρους όλου του δημοτικού συμβουλίου.

 

 


Από την ίδρυση της το 2008, έχει μέχρι σήμερα παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις εντός Κύπρου και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 

Είναι μικτή, τετράφωνη και αποτελείται από περίπου 50 μέλη.

 

Η χορωδία, από τη συγκρότησή της έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης μουσικής παιδείας στον δήμο, την διατήρηση και συνέχιση της μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους τοπικούς και εγχώριους φορείς.


 

Διαβάστηκε 180 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top