Σε ανακατασκευή δρόμων της περιοχής Κλαδερής, μεταξύ των οδών Μιχαλάκη Καραολή και Τριών Ιεραρχών, θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Ύψωνα, στα πλαίσια του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

 

Και όπως μας απεκάλυψε ο δήμαρχος Παντελής Γεωργίου, όλοι οι δρόμοι μεταξύ των δυο προαναφερθέντων, θα μονοδρομηθούν, θα γίνουν εκατέρωθεν ποδηλατόδρομοι, θα γίνει λωρίδα πρασίνου ώστε να δίνει σκιά τόσο τον ποδηλατόδρομο όσο και τα σπίτια. Θα δημιουργηθούν επίσης παρόδιοι χώροι στάθμευσης εντός των γειτονιών για να εκλείψει και το φαινόμενο κατάληψης των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα.

 

Οπως εξήγησε ο Δήμαρχος, το έργο-το οποίο θα κοστίσει γύρω στα 500.000 ευρώ- αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου και αφού προηγηθεί η έγκριση των σχεδίων από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών.

 

Στο μεταξύ, προτού ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα θα γίνει ενημέρωση όλων των επηρεαζομένων κατοίκων από τον Δήμο Ύψωνα, όπου και θα τους επεξηγηθεί με κάθε λεπτομέρεια ο όλος σχεδιασμός, αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν.

 

Σημειώνεται ότι στο έργο περιλαμβάνονται οι πιο κάτω δρόμοι: Τριών Ιεραρχών, Μιχάλη Καραολή, Ξενοφώντος, Αργοναυτών, Αφρικής, Αργολίδος, Αγίας Φωτεινής, Καυκάσου, Κενταύρου, Λαμίας, Καρπασίας,Κηφισίας, Ευρώπης, Ναυαρίνου, Ψηλορείτη, Σαρανταπόρου, Επτανήσου, Συγγρού, Τσαβέλλα, Δημοκρίτου, Γιαλούσας, Χαρίλαου Μιχαήλ, Δωριέων και Εβρού.

 

Πηγή: https://www.newsbomb.com.cy

 

Διαβάστηκε 2346 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top