Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Ύψωνας έχει τη μεγαλύτερη σε έκταση Βιομηχανική περιοχή της Λεμεσού. Είναι πέραν του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικά μέτρα - η δεύτερη σε έκταση είναι της Λινόπετρας, 550.000 τ.μ.


 

 

Ταυτόχρονα όμως έχει και κάποιες μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, μιλάμε για εκτάσεις που ξεπερνούν ουσιαστικά τις συμπτύξεις πέραν του 1.200.000 τμ. Ειδική μέριμνα και στήριξη για την βιομηχανική ανάπτυξη επιδεικνύει ο Δήμος Ύψωνα που θεωρεί το θέμα μείζονος σημασίας. Τι ακριβώς παρέμβαση έχουν στο θέμα, μας λέει σχετικά ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Παντελή.

 

«Πράγματι υπάρχει η αυξανόμενη απαίτηση από πλευράς Δήμου προς τη Κυβέρνηση για υποδομές για να μπορέσει να υποστηρίξει τη Βιομηχανία, τις Βιομηχανικές περιοχές. Το θέμα είναι ότι για πολλά χρόνια η Δημοτική Αρχή έμεινε μακριά από τον εκάστοτε βιομήχανο, έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια από την αρχή του περασμένου χρόνου. Μειώσαμε το αυξημένο κόστος νερού που είχαν οι βιομηχανίες σε σχέση με Βιομηχανικές Περιοχές της υπόλοιπης Λεμεσού κατά περίπου 10%. Ταυτόχρονα όμως ξεκινήσαμε και μια έντονη εκστρατεία καθαριότητας, ξεκινώντας από την Βιομηχανική Περιοχή και καταλήγοντας στις Βιομηχανικές ζώνες. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε προς τα τέλη του χρόνου, ο κόσμος την είδε αρκετά θετικά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι το Υπουργείο Εμπορίου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις Βιομηχανικές Περιοχές όπως θα έπρεπε να τις εξυπηρετήσει και πλέον εναπόκειται στους Δήμους να δώσουν μια εικόνα ευπρεπισμού και να είναι προσβάσιμες οι Βιομηχανικές».

 

Στο θέμα της πρόσβασης προς τη Βιομηχανική, ο δήμαρχος, μας υπενθύμισε ότι «πριν περίπου δύο χρόνια είχαμε μια σοβαρή πυρκαγιά στη περιοχή η οποία ουσιαστικά απόκλεισε τους βιομήχανους όλους εκτός των υποστατικών τους. Και καλώς λέγω τους απέκλεισε, γιατί εάν ήταν μέσα θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει και θύματα. Ταυτόχρονα», συνεχίζει, «αυτό αναδεικνύει και ένα από τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Βιομηχανική Περιοχή, στο ότι έχει μια είσοδο και μια έξοδο, ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο, έτσι ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορεί να υπάρχει τρόπος διαφυγής».

 

 

Πηγή: newsbomb.com.cy

Διαβάστηκε 1013 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top