Η καθαριότητα αποτελεί ένα από τα κύρια προβλήματα που ταλανίζει τον Δήμο Γερμασόγειας, σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ, Κούλλης Τσαγγάρης.

 

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Lemesos Tv, ο κ. Τσαγγάρης αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν τον δήμο του, τονίζοντας πως το πρόβλημα με την καθαριότητα έγκειται στο γεγονός της υποστελέχωσης του προσωπικού. «Αφυπηρετεί κόσμος και δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε τις θέσεις. Τώρα μας έχουν δώσει το πράσινο φως και προσλάβαμε οκτώ υπαλλήλους με σύμβαση, κάτι που πιστεύω ότι θα βοηθήσει στον τομέα της καθαριότητας», επισήμανε.

 

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΒΡΟΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παράλληλα, ο κ. Τσαγγάρης δήλωσε πως πρέπει να σταματήσουν και οι ασυνείδητοι πολίτες να βρομίζουν την πόλη, πετώντας μεγάλα ογκώδη αντικείμενα αλλά και σκουπίδια σε πάρκα ή πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να πρέπει μετά το δημαρχείο να πληρώσει για να τα μεταφέρει στον κατάλληλο χώρο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Τσαγγάρης σημείωσε και τα νέα έργα που θα υλοποιηθούν στη Γερμασόγεια, κάνοντας αρχή από το πολυπόθητο έργο του παραλιακού πεζόδρομου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, έχουν μείνει μόνο κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να τοποθετηθούν στα σχέδια και ευελπιστεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα τους παραδοθούν, ούτως ώστε να τα δώσουν στους μελετητές τους. «Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα βγούμε σε προσφορές για την υλοποίηση του παραλιακού πεζόδρομου, που εδώ και χρόνια προσπαθούμε να υλοποιηθεί. Πρόκειται για ένα όμορφο έργο, όχι μόνο για τη Γερμασόγεια αλλά για όλη τη Λεμεσό που θέλει να έρθει να περπατήσει μέσα σ’ ένα παραλιακό δάσος», συμπλήρωσε. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ δήλωσε πως το έργο θα ξεκινάει από το Δασούδι και θα ολοκληρώνεται στο ξενοδοχείο Crowne Plaza.

 

ΝΗΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ

Ένα άλλο σημαντικό έργο που σχεδιάζεται στον δήμο είναι και η κατασκευή νησίδας στην οδό Κολωνακίου, πρόσθεσε ο κ. Τσαγγάρης. Μάλιστα όπως μας εξήγησε, στην τελευταία σύσκεψη που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό, το Υπουργείο Μεταφορών θέλει να επισπεύσει το έργο, καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο παρατηρούνται καθημερινώς ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα. «Σίγουρα μπορεί για τους καταστηματάρχες ή όποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει η οδός αυτή να μην είναι το καλύτερο, αλλά πρέπει να προστατέψουμε και τις ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε ο κ. Τσαγγάρης. Συνεχίζοντας, ο δημοτικός σύμβουλος δήλωσε πως η νησίδα δεν μπορεί να μη γίνει, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουν τους καταστηματάρχες με το να γίνουν χώροι στάθμευσης δεξιά και αριστερά του δρόμου.

 

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΠΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Για το πως οραματίζεται τη Γερμασόγεια του μέλλοντος μίλησε ο Κούλλης Τσαγγάρης. Όπως δήλωσε, η Γερμασόγεια πρέπει να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον με το να δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου, όχι μόνο συνοικιακά, στα οποία θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες και να απολαμβάνουν την ημέρα τους. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι και το παραλιακό μέτωπο μπορεί να γίνει πιο φιλικό προς τον κόσμο, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή δυστυχώς από το πρωί μέχρι το βράδυ γίνονται ράλι στο συγκεκριμένο δρόμο, με αποτέλεσμα τόσο οι δημότες αλλά και οι τουρίστες να μην μπορούν να ξεκουραστούν. Όπως τόνισε ο κ. Τσαγγάρης με την υποστελέχωση που παρατηρείται στον κλάδο της Αστυνομίας, είναι αδύνατο να ελεγχθεί η όλη κατάσταση. «Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με την οποία να επανέλθει η ηρεμία στην Τουριστική. Πρέπει μια οικογένεια, ένα ζευγάρι, ακόμη και οι ηλικιωμένοι μας να μπορούν να περπατήσουν στην Τουριστική και να μη φοβούνται ότι θα κινδυνεύει η ζωή τους», επισήμανε. «Πρέπει η Τουριστική να αποκτήσει πίσω το χαρακτήρα που είχε, να γίνει πιο ανθρώπινη και όχι μια πίστα», πρόσθεσε.

 

Η ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εξάλλου, ο κ. Τσαγγάρης είπε ότι η Γερμασόγεια πρέπει να γίνει αυτή που αξίζει στους Γερμασοΐτες και σε όλη τη Λεμεσό, ένα πρότυπο, όπως ήταν και παλαιότερα, τουριστικής περιοχής στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «θα πρέπει να γίνουν πλατείες, να πάρει χαρακτήρα το χωριό, να αξιοποιηθεί ο φράχτης και το πολύ ωραίο περιβάλλον που έχει ο Δήμος Γερμασόγειας. Πρέπει να αποκτήσει η Γερμασόγεια την ταυτότητα που της αξίζει», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Διαβάστηκε 527 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top