Για όλα όσα τεκταίνονται στον Δήμο Γερμασόγειας μας μίλησε ο δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς. Κάνει λόγο για τα νέα έργα που βρίσκονται στα σκαριά, αλλά και τα προβλήματα του δήμου που χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

 

To μεγαλύτερο επίτευγμα του Δήμου Γερμασόγειας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυριάκο Ξυδιά, είναι η τακτοποίηση των οικονομικών. Σε απολογισμό που έκανε για τη θητεία του, ο τοπικός άρχοντας τόνισε πως ενώ εδώ και δύο συνεχόμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη απώλεια εσόδων λόγω κορωνοϊού χάνοντας το 20%, «μπορώ να πω ότι έχουμε επαρκή ρευστότητα».

 

Όπως ανέφερε, ο δήμος επέλεξε να δώσει έμφαση στις βασικές υποδομές, καθώς ανασκεύασε το 60% των δρόμων και ένα αρκετά μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων, μέχρι να ολοκληρωθούν στην ολότητά τους. Επιπρόσθετα, ο κ. Ξυδιάς σημείωσε πως ο δήμος απέκτησε τη δική του στέγη, αγοράζοντας το κτήριο του δημαρχείου, ενώ ταυτόχρονα ενοποιήθηκαν υπηρεσίες. «Πλέον, έχουμε ένα κτήριο αρκετά πιο λειτουργικό από το προηγούμενο, προσβάσιμο και φιλικό στον πολίτη. Ας μην ξεχνάμε ότι το αγοράσαμε σε μία αρκετά δύσκολη εποχή και αποκτήσαμε μία περιουσία», εξήγησε.

 

Ένα έργο που για χρόνια ταλαιπωρεί τη Γερμασόγεια, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα και συγκεκριμένα τα όμβρια ύδατα στην οδό Πατρών. «Κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος δρόμος πλημμυρίζει και ευτυχώς προχωρά η ανακατασκευή του», συμπλήρωσε.

 

Ένα άλλο σημαντικό έργο που είναι στα σκαριά, είναι η μετατροπή του παλαιού δημοτικού που βρίσκεται στον πυρήνα, σε Πολυδύναμο Κέντρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, με €1.5 εκ. χρηματοδότηση. «Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε τα τελικά σχέδια, για να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο και να προχωρήσουμε με την πολεοδομική άδεια. Έγινε εκμίσθωση από το Υπουργείο Παιδείας και μόλις πάρουμε την πολυπόθητη άδεια, θα κινηθούμε προς εξασφάλιση της άδειας οικοδομής και παράλληλα για προσφορές για εξεύρεση εργολάβου», τόνισε.

 

Επιπλέον, ο κ. Ξυδιάς ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο δήμος δίνει έμφαση στην τεχνολογική αναβάθμισή του. Μάλιστα είπε, «γίνεται προσπάθεια ένταξης ενός έξυπνου συστήματος σε χώρους στάθμευσης και βγήκαμε τώρα σε προσφορά». Τέλος, ο δήμαρχος Γερμασόγειας ανέφερε πως μεγαλύτερη επιτυχία της 5ετίας θεωρεί τη διαδραστική σχέση που απέκτησε ο δήμος με τους δημότες.

Διαβάστηκε 379 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top