Φόρο τιμής απέτισαν για μια ακόμη φορά όσοι βρέθηκαν στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της Γερμασόγειας,  Παναγιώτη Τσαγγάρη, Τρόφιμου Κουλλέ, Ευάγγελου Γεωργίου, και Σωφρόνη Σωφρονίου, που έπεσαν μαχόμενοι στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και των σύγχρονων προκλήσεων απαιτεί ενότητα δυνάμεων, σύμπνοια και ομοψυχία, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Λουκά.


Μιλώντας στο μνημόσυνο των ηρώων, που τελέστηκε στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής, ο κ. Λουκά τόνισε ότι «το καθήκον μας απέναντι στην ημικατεχόμενη πατρίδα και στις μελλοντικές γενιές είναι επιτακτικό. Το χρέος απέναντι στους ηρωικούς μας νεκρούς βαρύτατο. Δεν επιτρέπεται να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Έχουμε υποχρέωση να συντηρήσουμε τη μνήμη τους και να εμπνεύσουμε στη νέα γενιά τα ιδανικά τους».


Σε ό,τι αφορά του ήρωες Παναγιώτη Τσαγγάρη, Τρόφιμου Κουλλέ, Ευάγγελου Γεωργίου, και Σωφρόνη Σωφρονίου, ο κ. Λουκά τόνισε ότι οι νέοι πρόσφεραν τη ζωή τους για την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. «Τα νέα αυτά παιδιά πολέμησαν με τόλμη και σθένος, πράττοντας στο ακέραιο το χρέος τους προς την πατρίδα. Ο Δήμος Γερμασόγειας, τα Εθνικόφρονα Σωματεία Αναγέννηση Γερμασόγειας, οι οικογένειες των ηρώων μας, και όλοι εμείς σήμερα αποτίνουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην αυτοθυσία εκείνων, που τις φοβερές μέρες του πολέμου δεν λιποψύχησαν, αλλά έδωσαν την άνιση μάχη για να υπερασπιστούν τη γη που τους γέννησε» ανέφερε.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 270 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top