Οι σαρανταποδαρούσες (Millipedes) έχουν εισβάλει για τα καλά στις αυλές και στους τοίχους των σπιτιών μας. Τα μαύρα αυτά σκουλήκια εμφανίζονται την άνοιξη και το φθινόπωρο ενώ κρύβονται το χειμώνα και το καλοκαίρι. Τα καλά νέα είναι ότι τα σκουλήκια αυτά δεν είναι βλαβερά για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών μας. Είναι όμως ενοχλητικά, ειδικά όταν εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς.


Τα μέτρα που συστήνεται να παίρνουν τα επηρεαζόμενα νοικοκυριά είναι:
- Εξάλειψη των εστιών υγρασίας (απομάκρυνση μεγάλων αντικειμένων που εφάπτονται στο χώμα, βεράντες τοίχους κλπ.)
- Ψεκασμός στους εξωτερικούς τοίχους, βεράντες και χωμάτινες επιφάνειες με εγκεκριμένα σκευάσματα (όπως πυρεθροειδή), με βάση τις οδηγίες χρήσης.


Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό είναι παροδικό και οφείλεται στην έξαρση της μετακίνησης των ειδών αυτών τη θερμή περίοδο του έτους.


Ο Δήμος Γερμασόγειας παρακολουθεί την κατάσταση και επεμβαίνει σε δημόσιους ή ανοιχτούς χώρους, όπου είναι δυνατή η καταστροφή των εστιών εκκόλαψης.

Διαβάστηκε 4459 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top