Σε αξιέπαινες δράσεις, που στόχο έχουν την ευημερία και τη συμμετοχή των κατοίκων του δήμου στα κοινά έχει προβεί μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του ο Δήμος Γερμασόγειας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

 

Χαιρετίζοντας την εορταστική εκδήλωση για τα 25χρονα του δήμου, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η όλη εκδήλωση, ο κ. Συλλούρης, ανέφερε πως «μέσα από τις δράσεις του, ο Δήμος συνδέει την κοινότητα και αφυπνίζει το ενδιαφέρον της για πρόοδο και εξέλιξη». «Η κοινωνία, μέσα σε μια εποχή ραγδαίων μεταβολών και τεχνολογικών καινοτομιών, αλλάζει και θα πρέπει όλοι μαζί – με άοκνες προσπάθειες – να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή και προσφορά στα κοινά», πρόσθεσε.

 

mesa

 

Τόνισε δε, πως, ο Δήμος Γερμασόγειας, «που βρίσκεται σε ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο», θα πρέπει να επιδιώκει την προώθηση των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

 

«Με την πάροδο των χρόνων, η παρουσία του φράγματος δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γερμασόγειας και των γύρω κοινοτήτων και η περιοχή έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό βιότοπο και υδροβιότοπο πλούσιας χλωρίδας, σταθμό για χιλιάδες αποδημητικά πουλιά», συμπλήρωσε.

 

mesa1

 

Ο κ. Συλλούρης συνέχισε λέγοντας πως η πολύχρονη παρουσία του νερού στη λεκάνη του υδατοφράκτη έδωσε την ευκαιρία δημιουργίας δραστηριοτήτων, μετατρέποντας αυτό το τεχνητό έργο σε ένα από τους σημαντικούς περιβαλλοντικούς πνεύμονες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και χώρο υγιούς απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

Τέλος, συνεχάρη το Δήμο Γερμασόγειας και ευχήθηκε όπως συνεχίσει το έργο του, καθώς και να εξακολουθήσει να διοργανώνει και άλλες άρτιες εκδηλώσεις, που προάγουν το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Από πλευράς του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όραμά του είναι ο δήμος να καταστεί μια έξυπνη, βιώσιμη και αυτόνομη πόλη, που θα παρέχει ολοένα και πιο ποιοτικές και προσιτές υπηρεσίες, με την αξιοποίηση σύγχρονων και πρακτικών τεχνολογιών.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ο κ. Ξυδιάς σημείωσε ακόμη πως ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειες για μια καινοτόμο αναπτυξιακή μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα μεταφέρει εξουσίες και πόρους πιο κοντά στις ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών. «Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουμε αναθέσει σε πανεπιστημιακό ερευνητή την εκπόνηση μελέτης και επιχειρησιακού σχεδίου συνένωσης με όμορους Δήμους και Κοινότητες, ώστε να αποσαφηνιστούν τα οφέλη που προκύπτουν από την εν λόγω ενοποίηση», τόνισε.

 

Στο χώρο της εκδήλωσης εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα 25 χρόνια λειτουργίας του Δήμου Γερμασόγειας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με τραγούδια περασμένων δεκαετιών, από τους Έλληνες καλλιτέχνες Μπίγαλη, Δάκη, Μαντώ και Πωλίνα.

 

Αναφερόμενος στην ανοδική πορεία, που παρατηρείται στο δήμο σε όλους τους τομείς, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Γερμασόγειας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πράσινη πόλη που αναπτύσσεται με σύγχρονες υποδομές, διαμορφώνοντας το δικό της χαρακτήρα. Τέλος, έδωσε θερμά συγχαρητήρια προς τον πρώτο Δήμαρχο, Πανίκο Λουρουτζιάτη (1994-2006) και τον τέως Δήμαρχο, Ανδρέα Γαβριηλίδη (2006-2016), καθώς και στα εκάστοτε δημοτικά συμβούλια, για την προσφορά τους, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι η κοινότητα, ως αρωγός της νεολαίας, θα πρέπει να προσεγγίζει τους νέους και να τους παρέχει ευκαιρίες να εκφράζουν τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις τους, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες τους για το παρόν και το μέλλον τους.

Διαβάστηκε 954 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top