Ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου, βρέθηκε στο Lemesos TV και μίλησε για όλα όσα αφορούν τους δημότες του. Πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση της θητείας του, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν και σε αυτά που προγραμματίζει το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Συζητώ με τον δήμαρχο

Μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν οι συναντήσεις με τους δημότες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δυστυχώς λόγω κορωνοϊού, ο κ. Κυριάκου παραδέχεται πως δεν το πέτυχε στη συχνότητα που έθεσε ως στόχο. Μέχρι στιγμής, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στον συνοικισμό της Λινόπετρας και μια στον πυρήνα του Αγίου Αθανασίου. «Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι ενθουσιασμένος από την προσέλευση των δημοτών», σημείωσε.

 

Τα σημαντικότερα έργα

Σε αυτές τις δύο συναντήσεις έγινε μια ανασκόπηση των 4,5 χρόνων της θητείας της δημοτικής αρχής, «όπου παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες έγιναν πάρα πολλά». «Όσον αφορά τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, υλοποιήθηκαν πεζορόμια, ασφαλτοστρώσεις και εκστρατείες καθαριότητας. Να αναφέρω πως ειδικά στους προσφυγικούς συνοικισμούς, προγραμματίζονται να γίνουν ασφαλτοστρώσεις τον επόμενο μήνα σε 17 οδούς. Επιπρόσθετα, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες οι εργασίες του γραμμικού πάρκου, μέχρι το δημοτικό μέγαρο. Ένα πολύ σημαντικό έργο επίσης, ήταν η αντικατάσταση των φωτιστικών, με led που κόστισε €780.000, όμως θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό τόσο ως προς την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και όσον αφορά το περιβάλλον», ανέφερε.

 

Πράσινη Πολιτική

Ακολούθως ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πράσινες δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Πρόσφατα έχουν δοθεί 50 κομποστοποιητές δωρεάν σε δημότες, ως επιβράβευση, επειδή χρησιμοποιούν τα πράσινα σημεία. Ακόμη, εδώ και πέντε χρόνια δίνεται έκπτωση στη φορολογία της καθαριότητας κατά 20%, σε όσους αποδεδειγμένα κάνουν κομποστοποίηση, είπε. «Κάνουμε εκδηλώσεις και ενημερώνουμε τους πολίτες από πόρτα σε πόρτα, για τα θέματα ανακύκλωσης. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι τα σκουπίδια τα πληρώνουμε χρυσάφι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αγοράζουμε αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη», ξεκαθάρισε.

 

Οδός Σφαλαγγιωτίσσης

Ένα έργο που το ανέμενε εδώ και χρόνια ο Άγιος Αθανάσιος, δεν είναι άλλο από τη διαπλάτυνση της οδού Σφαλαγγιωτίσσης. Όπως μας υπέδειξε ο δήμαρχος, έχουν αρχίσει οι εργασίες και η πρώτη φάση θα πάρει περίπου 22 εβδομάδες. Οπότε περί τα τέλη Οκτωβρίου ίσως και νωρίτερα να ολοκληρωθεί, ώστε να προκηρυχθεί άμεσα η δεύτερη φάση. Το έργο αφορά διαπλάτυνση, εφόσον ο δρόμος είναι τόσο στενός που χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο να περάσει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αρκετές χιλιάδες δημοτών.

 

Πάρκο στη Βιομηχανική Περιοχή Λινόπετρας

Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο πρασίνου, 30.000 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος θα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο, μετά τον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Συγκεκριμένα, γειτνιάζει με το εργοστάσιο της Medocemie, ενώ η άλλη του πλευρά βρίσκεται δίπλα από οικιστική περιοχή. «Η όλη ιστορία, ξεκίνησε όταν σε μια επίσκεψή μου στη βιομηχανική περιοχή, άκουσα παράπονα για τους χώρους στάθμευσης και όντως είχαν δίκαιο. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ένας χωμάτινος χώρος, που χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια για στάθμευση από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Κατόπιν συζήτησης με τους διευθυντές της, αποφασίσαμε από κοινού να τον διαμορφώσουμε και να γίνει μία σωστή διαγράμμιση, ούτως ώστε να εξυπηρετεί πολύ περισσότερα αυτοκίνητα. Σε αντιστάθμιση, θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση του πάρκου που είναι δίπλα», εξήγησε. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως ο σχεδιασμός έχει ήδη γίνει και έχει σταλεί πριν από τρία χρόνια στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και περιμένουν έγκριση. Ο κ. Κυριάκου ξεκαθάρισε πως, ενώ στην αρχή προβλεπόταν να γίνει γήπεδο mini football και παιδότοπος, τους είπαν ότι δε χρειάζεται. «Διερωτώμαι γιατί ένα τόσο μεγάλο πάρκο να μην έχει παιχνίδια για τα παιδιά μας, με τη δικαιολογία ότι είναι βιομηχανική περιοχή και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς», είπε με καυστικό τρόπο. Η τελευταία συνάντηση που είχαν με το υπουργείο ήταν τον Ιανουάριο του 2021, έπειτα από αρκετές πιέσεις του δημάρχου, όπου ήρθαν επιτόπου οι αρμόδιοι για να το ελέγξουν και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα στείλουν την έγκριση την οποία ακόμη αναμένουν. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος αυτής της καθυστέρησης», κατέληξε.

Διαβάστηκε 1511 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top