Μεγάλο ενδιαφέρον για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας παρουσιάζεται μεταξύ υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έργου «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος».

 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου θα οργανώσει διπλάσιο αριθμό ομάδων και από δυο θα γίνουν τέσσερα, ενώ το γεγονός αυτό «καταδεικνύει τη σημασία της γνώσης της γλώσσας ως εργαλείο αποτελεσματικής ένταξης».


Τα μαθήματα υπάγονται κάτω από προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε προσωπικό επίπεδο και τη γνωριμία με τη χώρα υποδοχής, την κοινωνία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό.


Σημειώνεται πως, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας SKYPE, θα έχουν διάρκεια 24 ώρες και θα καλύπτουν οκτώ θεματικές ενότητες.
 
«Ο χαρακτήρας των μαθημάτων θα είναι επικοινωνιακός, αφού έχει ως στόχο να καλύψει βασικές καθημερινές ανάγκες των εκπαιδευομένων», αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι, ανάλογο ενδιαφέρον υπήρξε από τους ΥΤΧ και στις δραστηριότητες για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου.


Το έργο «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος» υλοποιείται από το 2013, προσφέροντας υπηρεσίες για τη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των ΥΤΧ στην τοπική κοινωνία της Λεμεσού.


Η νέα περίοδος υλοποίησης του προγράμματος διαρκεί 18 μήνες - από τον Σεπτέμβριο 2020 μέχρι το Φεβρουάριο 2022 - με προϋπολογισμό €200.000.


Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.
 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 377 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top