Ακόμη ένα έργο ουσίας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης στο Δήμο Αγίου Αθανασίου. Πρόκειται για την ανέγερση του Παιδοκομικού Σταθμού και της Παιδικής Λέσχης του δήμου, ως ένα σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο, στο χώρο υπηρεσιών στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου. Εκεί θα μεταστεγαστούν όλα τα προγράμματα του Συμβουλίου Κοινωνικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) του δήμου.

 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λεμεσός», ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του, «που επιτέλους καταφέρνουμε να ξεκινήσει η κατασκευή του μετά από πολλές επίπονες προσπάθειες. Τόσο αυτή η δημοτική αρχή όσο και η προηγούμενη έδωσε πολλές μάχες για την επίτευξη του στόχου» σημείωσε.

 

Όπως τόνισε ο κ. Κυριάκου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους και από το 2022 αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά.

 

Μεγάλης κοινωνικής σημασίας

«Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο μας, γιατί θα απαλλάξει πολλές εργαζόμενες μητέρες από το «βάσανο» για το πού και πώς θα απασχολούνται τα παιδάκια τους, τις ώρες που εργάζονται», επισήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος.

02

Το Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις 17:00, θα διαθέτει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, στις οποίες θα φιλοξενούνται παιδάκια του παιδικού σταθμού ηλικίας 2 μέχρι 4,5 ετών. Επίσης θα λειτουργούν και δύο αίθουσες προδημοτικής εκπαίδευσης, οι οποίες θα φιλοξενούν παιδιά του δημοσίου νηπιαγωγείου.

 

Η Παιδική Λέσχη, θα λειτουργεί με το πρόγραμμα προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά του Δημοτικού, που τώρα λειτουργεί στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου και θα φιλοξενεί 60 περίπου παιδιά.

 

Θα καλυφθούν βασικές ανάγκες

 

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως τόσο ο Παιδοκομικός Σταθμός όσο και η Παιδική Λέσχη θα γίνουν σημείο αναφοράς και στολίδι για τον δήμο και τη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Αθανασίου, ενώ με τη δημιουργία του θα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες πολλών οικογενειών στην περιοχή.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο δημότης και τα προβλήματα του βρίσκονται πάντα στις προτεραιότητες του δήμου και η λειτουργία των πιο πάνω υπηρεσιών είναι άλλη μία απόδειξη ότι δεν μένουμε στα λόγια και βρισκόμαστε σε σταθερή βάση κοντά τους, παρέχοντας τους κάθε δυνατή βοήθεια.

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι το κόστος της ανέγερσης του υπολογίζεται στις €950.000, ενώ έχει συνεισφέρει οικονομικά και το κράτος.

 

05

Διαβάστηκε 2413 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top