Διάλεξη με θέμα «Ασφάλεια, μέτρα πρόληψης εγκλήματος και ο θεσμός του παρατηρητή της γειτονιάς» πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου.

 


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου, μέσα από σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από προοδευτικότητα και ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, όταν ελλοχεύουν κίνδυνοι για βασικές ελευθερίες και δικαιώματα του συνόλου και του ατόμου.«Ως Τοπική Αρχή, μπροστά σε αυτή την κατάσταση», όπως ανέφερε, «δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι γιατί από τη στιγμή που το κέντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος, η ποιότητα ζωής, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του, μας ενδιαφέρει η απαλλαγή και η ελαχιστοποίηση των φαινομένων που απειλούν την ποιότητα ζωής του».


Έχοντας ως φιλοσοφία την πολιτική της πρόληψης της παραβατικότητας και με κεντρικό στόχο τη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» οι δραστηριότητες των Αρχών κατευθύνονται κυρίως σε δύο άξονες:

 

• Βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών που παρέχει η Τοπική Αρχή για πρόληψη της παραβατικότητας.

• Δημιουργία εθελοντικών δημοτικών ομάδων πρόληψης και παρατήρησης μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος «Παρατηρητής της Γειτονιάς».Με αφορμή περιστατικά παραβατικότητας, οι πολίτες του Δήμου Αγίου Αθανασίου, εισέπρατταν αδιαφορία και εξέφραζαν συνεχώς τη δυσαρέσκειά τους για την ανεπάρκεια επέμβασης και ορθής λειτουργίας των υφιστάμενων ομάδων και δυνάμεων.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebookΓια αυτό το λόγο, όπως αναφέρει ο κ. Κυριάκου, σήμερα δίνεται έμφαση στην εθελοντική ενεργοποίηση των δημοτών σε συνεργασία με το δήμο και την Αστυνομία για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του «Παρατηρητή της Γειτονιάς».


Τέλος, ο ίδιος επισημαίνει πως η επιτυχία του προγράμματος εναπόκειται σε όλους μας και προσκαλεί όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν το θεσμό του «Παρατηρητή της Γειτονιάς».

Διαβάστηκε 1171 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top