Η βραδιά ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Δήμου Αγίου Αθανασίου

 

O Άγιος Αθανάσιος τίμησε τους νέους και τις νέες που διακρίθηκαν για το ήθος και την επίδοση τους στα γράμματα, τις επιστήμες και στην ίδια την ζωή σε μία κατάμεστη αίθουσα.

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι αριστεύσαντες τελειόφοιτοι μαθητές / δημότες Αγίου Αθανασίου των Γυμνασίων και Λυκείων της σχολικής χρονιάς 2017 - 2018, καθώς και μαθητές που διακρίθηκαν σε Παγκύπριους, Ευρωπαϊκούς ή άλλους Μαθητικούς Διαγωνισμούς / Ολυμπιάδες. Η αίθουσα εκδηλώσεων «Κώστας Σοφιανός» στο Δημοτικό Μέγαρο κατακλίστηκε από έφηβους και υπερήφανους γονείς, συγγενείς και φίλους.

 

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η γιορτή των γραμμάτων αποκτά νόημα όταν μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε για την παιδεία, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Να χαρούμε για τα επιτεύγματα, να αναλογιστούμε για τους στόχους που τέθηκαν και το βαθμό δραστηριοποίησης μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι».

 

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημοσθένους απευθυνόμενος στους νέους είπε πως στην πράξη ο Δήμος Αγίου Αθανασίου αναγνωρίζει και τιμά με σεμνή τελετή, την ευγενή άμιλλα ως εξαίρετη επιστημονική, πνευματική και παιδευτική αξία.

 

Από πλευράς του ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου ευχαρίστησε όλους τους βραβευθέντες μαθητές γιατί τους δίνουν, όπως τόνισε, το δικαίωμα να νιώθουν περήφανοι, για όσα έχουν πετύχει στο πεδίο της μάθησης, της γνώσης και των αξιών με κόπο και σκληρή δουλειά. «Έννοιες που θα συνδράμουν καταλυτικά στο να γίνετε άξιοι πολίτες και με τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές σας γνώσεις, θα συμβάλετε στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας», είπε.

 

Ο κ. Κυριάκου συνέχισε λέγοντας πως «γιορτάζοντας σήμερα, αλλά και κάθε χρόνο τη Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, μας δίνεται η ευκαιρία να τονίσουμε εκ νέου το διαχρονικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών, πώς η μόρφωση λαμπρύνει και φωτίζει τον νου του ανθρώπου και διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να αγωνιστούμε για ένα κόσμο ανθρώπινο, στηριζόμενο στην αγάπη και την κοινωνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε τέλος ο δήμαρχος.

 

Ακολούθησε η βράβευση των αρίστων μαθητών και η βραδιά ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Δήμου Αγίου Αθανασίου.      

    

Διαβάστηκε 583 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top