Μεγάλο τίμημα πληρώνει καθημερινά η ευρύτερη περιοχή Αγίου Αθανασίου

 

Στο απροχώρητο οδηγείται το κυκλοφοριακό της Λεμεσού και ειδικότερα στις περιοχές που εξυπηρετούνται από τους κυκλικούς κόμβους στον αυτοκινητόδρομο. Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Αγίου Αθανασίου, αλλά και γενικότερα οι πολίτες που για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους διακινούνται στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ το πρωί και το μεσημέρι, με τις ουρές αυτοκινήτων που σχηματίζονται σε μεγάλη απόσταση και μπλοκάρουν κυρίως τους κυκλικούς κόμβους Λινόπετρας και Μέσα Γειτονιάς.

Η αιτία αυτής της κυκλοφοριακής συμφόρησης αποδίδεται στο γεγονός ότι στην περιοχή και ειδικότερα στη βόρεια πλευρά του αυτοκινητόδρομου λειτουργούν αρκετά σχολεία, αλλά και στο ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή οικιστική ανάπτυξη.

Αντιδρούν οι επηρεαζόμενοι πολίτες

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, δικαιολογημένα προκαλεί τις αντιδράσεις των επηρεαζόμενων πολιτών, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Αγίου Αθανασίου αναζητεί τρόπους για απάμβλυνση του προβλήματος. Το θέμα έχει τεθεί στα αρμόδια κρατικά τμήματα και υπηρεσίες, ενώ συζητήθηκε και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη στο δήμο.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίου Αθανάσιου, Μαρίνος Κυριάκου, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην έξοδο προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με τη λειτουργία των δύο μεγάλων αναπτύξεων στην περιοχή, του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και του Junior Foleys School, καθώς και του δημοτικού σχολείου στη συνοικία Πανθέα, ενώ με τη λειτουργία στην περιοχή και του Γυμνάσιου Foley’s με 1.000 περίπου μαθητές αναμένεται ότι η επιβάρυνση του κυκλικού κόμβου θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Μελετώντας σε όλες του τις πτυχές το πρόβλημα και αναζητώντας τρόπους επίλυσής του, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου θεωρεί ότι μερική αποσυμφόρηση μπορεί να επιτευχθεί στον κυκλικό κόμβο Λινόπετρας με την ανακατασκευή του κόμβου που υπάρχει στις συμβολές της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου και των κεντρικών οδών Χαράλαμπου Ευαγόρου, Ανοικοδομήσεως και Γοργοποτάμου. Το έργο αυτό, όπως τονίζει ο δήμαρχος, πρέπει να γίνει άμεσα αφού, εκτός των άλλων, το πρόβλημα έχει να κάνει πρωτίστως με την ασφάλεια των πολιτών.

Κυκλοφοριακό χάος

Απότοκο της συνεχώς αυξανόμενης κίνησης οχημάτων και του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείται στην περιοχή είναι και η οχληρία που προκαλείται, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, ιδιαίτερα για τον κόσμο που κατοικεί μεταξύ των κόμβων Αγίου Αθανασίου και Μέσα Γειτονιάς. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δοθεί με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στον αυτοκινητόδρομο.

Το σχετικό αίτημα του Δήμου Αγίου Αθανασίου έχει συζητηθεί επανειλημμένα με τους Υπουργούς Μεταφορών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων. «Έχουμε θίξει τη σοβαρότητα και σημαντικότητα του θέματος και των συνεχών παραπόνων που φτάνουν στο δήμο μας, αφού σχετίζεται με τον επηρεασμό των ανέσεων των κατοίκων της περιοχής», αναφέρει ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι «μας έδωσαν υποσχέσεις ότι μόλις εξευρεθούν κονδύλια από εξοικονομήσεις θα τοποθετηθούν τα ηχοπετάσματα στα επίμαχα σημεία το συντομότερο δυνατό».

 

Πηγή: ΧΑΡΑΥΓΗ/ Χρήστος Χαραλάμπους

Διαβάστηκε 4086 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top