Μαρίνος Κυριάκου: Αναγκαιότητα η δημιουργία τους γιατί σωματεία αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους

 


 

Αναγκαιότητα θεωρεί την δημιουργία κοινοτικού γηπέδου, ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου, ο οποίος καταγγέλλει ότι λόγω της μη ύπαρξης του, σωματεία αναστέλλουν την δραστηριότητα τους.

 

Τον ρωτήσαμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές τους με τον ΚΟΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

 

"Θεωρούμε απαράδεκτο ως Δημοτική Αρχή να μη διαθέτει ο Δήμος μας κοινοτικό γήπεδο, για να εξυπηρετούνται οι δημότες και τα σωματεία της περιοχής μας. O Δήμος Αγίου Αθανασίου με 20.000 πληθυσμό, δυστυχώς δεν διαθέτει κοινοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, παρόλο που στον Δήμο μας δραστηριοποιούνται αρκετά σωματεία και ακαδημίες. Λόγω της μη ύπαρξης γηπέδου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εξεύρεση χώρου άθλησης, αναγκάζονται τα Σωματεία μας να αναστείλουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, αφού τα ποσά που ζητούνται για την ενοικίαση γηπέδου είναι δυσβάστακτα για τα σωματεία".

 

Στη συνέχεια υπέδειξε ότι "για το σκοπό αυτό, είχαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ με τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα και ζητήσαμε τη στήριξη του οργανισμού για τοποθέτηση πλαστικού χορτοτάπητα στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Σχολική Εφορεία Αγίου Αθανασίου.

 

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αντίκρισε πολύ θετικά το θέμα, νοουμένου ότι θα υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού η Σχολική Εφορεία Αγίου Αθανασίου συναινεί με την ιδέα αυτή" πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε και για το θέμα του μαζικού και κοινωνικού αθλητισμού καθώς και για τα αθλητικά πάρκα. Μας είπε σχετικά:

 

"Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ συζητήθηκε επίσης και το θέμα του Κοινωνικού Αθλητισμού και τα προγράμματα του μαζικού υπαίθριου αθλητισμού που σκοπό έχουν να προσφέρουν σε όλους τους δημότες, τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

 

Θέλουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες άθλησης, με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης, της ψυχικής υγείας και τη συμμετοχή των δημοτών σε κοινωνικές δραστηριότητες.

 

Για το σκοπό αυτό προωθούμε τη δημιουργία δύο αθλητικών πάρκων για υπαίθριο αθλητισμό.

 

Διαβάστηκε 596 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top