Δράσεις Πρόνοιας για την Τρίτη Ηλικία


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι οι δράσεις πρόνοιας προς τους πολίτες δεν μπορεί να είναι παθητικές και να αφορούν μόνο την παροχή βοηθημάτων που εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους συνανθρώπους στην παγίδα της απραξίας και της απομόνωσης. Πρέπει να είναι ενεργητικές πολιτικές, ώστε να μπορούν οι ηλικιωμένοι δημότες να μπαίνουν ξανά στην ενεργό δράση.

 

27336390_1366487486788476_1192307024163615583_n.jpg

Με το σκεπτικό αυτό και χωρίς οικονομικούς πόρους, τα μέλη του Προγράμματος Απασχόλησης Ενηλίκων του ΣΚΕ έθεσαν σε λειτουργία το «Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων», το οποίο λειτουργεί στους χώρους της Παλαιάς Βιβλιοθήκης του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση και αναψυχή στα άτομα της τρίτης ηλικίας του δήμου.

 


Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαρίνος Κυριάκου ανέφερε ότι τα θέματα που αφορούν την κοινωνική φροντίδα και ευημερία της κοινωνίας βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες της Τοπικής Αρχής, τονίζοντας ότι θεωρεί τη συνέχιση, αλλά και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν κάθε ευάλωτη ομάδα των δημοτών, ως μέγιστη υποχρέωση του δήμου και στόχος είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους δημότες.

 

Τόνισε δε ότι το ΣΚΕ ειναι ο φορέας που θα υλοποιήσει τις πιο πάνω δράσεις μέσω των τεσσάρων προγραμμάτων που τρέχει (Παιδοκομικό Σταθμό, Παιδική Λέσχη, Κοινωνικό Κατάστημα, Πρόγραμμα Απασχόλησης Ενηλίκων) και θα συνεχίσειη Δ.Ε του ΣΚΕ να προωθεί δράσεις που θα έχουν στόχο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. 


Δράσεις ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

 


Διάλεξη με θέμα «Υγιεινή διατροφή για ενήλικες»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Υγιεινή διατροφή για ενήλικες» με τον διατροφολόγο κ. Μάριο Τρύφωνος.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου και πρόεδρος του ΣΚΕ Μαρίνος Κυριάκου εξέφρασε τις ευχαριστίες του, στα μέλη του ΣΚΕ για τη συμμετοχή και στήριξη τους προς τις δραστηριότητες του προγράμματος και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι για το 2018 προγραμματίζεται να γίνει και η εκδρομή των συνταξιούχων του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

 

trofima_stous_metanastes.JPG


Κοντά στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών ο δήμος Αγίου Αθανασίου
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψή στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοφίνου από τον Δήμαρχο μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου με σκοπό την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, ένδυσης και υπόδησης στα άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στο κέντρο.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του δήμου και είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους δημότες προς αυτούς τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στη χώρα μας, για να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

 

Διαβάστηκε 794 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top