«H νέα σχολική χρονιά στα Πολεμίδια ξεκίνησε ομαλά και οι κτιριακές εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες να υποδεχθούν τον μαθητόκοσμο», ανέφερε στο elemesos.com ο πρόεδρος της  Σχολικής Εφορείας Πολεμιδιών Άντρος Θεοδώρου προσθέτοντας ότι «πάντα υπάρχουν μικροπροβλήματα, τα οποία βλέπουμε καθημερινά με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συνδέσμους γονέων, ώστε να τα λύνουμε άμεσα, είτε μέσω της Σχολικής Εφορείας, είτε μέσω των τεχνικών υπηρεσιών».

Έργα σε εξέλιξη
«Ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η αλλαγή του πατώματος της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου Πολεμιδιών και η αλλαγή της στέγης στο Λύκειο Πολεμιδιών. Μιλάμε για κονδύλια πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ που θα δαπανηθούν για αυτά τα δύο έργα», τόνισε ο κ.Θεοδώρου υπογραμμίζοντας ότι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι «τα σπασίματα σε υαλοπίνακες, σε βρύσες και στα αποχωρητήρια».

Η σημασία της συνεργασίας με τους γονείς
«Όταν βρίσκομαι στις γενικές συνελεύσεις των σχολείων παροτρύνω τους γονείς για να συμμετέχουν στη διαδικασία του Συνδέσμου, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο το έργο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των γονέων, που είναι κάτω από εθελοντική βάση, σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία. Η προσφορά των γονέων είναι πολύ σημαντική και πολύ βοηθητική για όλες τις σχολικές εφορείες, αλλά και για τις διευθύνσεις των σχολείων», τόνισε ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πολεμιδιών και υπογράμμισε ότι με τους γονείς τους ενώνει ο κοινός στόχος και σκοπός που δεν είναι άλλος από «την ευημερία των παιδιών».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι όταν τελειώσουν οι σχολικές συνελεύσεις όλων των σχολείων, για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των Συνδέσμων Γονέων, «θα κάνουμε τις πρώτες επαφές και θα εγκαινιάσουμε ένα νέο κύκλο συζητήσεων τόσο με τα νέα διοικητικά συμβούλια, όσο και με τις διευθύνσεις των σχολείων για να δούμε όλα τα προβλήματα και να τα τροχοδρομήσουμε».

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα Πολεμίδια
«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουμε αντιμετωπίσει κρούσματα κορωνοϊού σε κανένα από τα σχολεία μας. Σε γυμνάσια και λύκεια γίνονται μία φορά την εβδομάδα rapid test από τα συνεργεία που στέλνει το Υπουργείο. Σε εθελοντική βάση, νομίζω ότι προσπαθούν και στα δημοτικά να ξεκινήσουν τα rapid test. Τηρούνται τα μέτρα που μας υπέδειξε το Υπουργείο και με ευλάβεια όλοι οι κανονισμοί και τα πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε.

Μέριμνα για τους άπορους μαθητές
Ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε ότι «ήδη οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν διευθετήσει για τα άπορα παιδιά. Σε καθημερινό επίπεδο τους παρέχεται σάντουιτς και νερό ή ανάλογα ό,τι επιθυμούν. Από κει και πέρα είναι θέμα του συνδέσμου γονέων, γι αυτό κιόλας είπα ότι είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους, να δώσει έμφαση σε αυτά τα παιδιά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να βοηθήσουν τα άπορα παιδιά με ρουχισμό, είτε με εξοπλισμό είτε με γραφική ύλη».

Ο προϋπολογισμός της Εφορείας
H Σχολικής Εφορείας Πολεμιδιών κάθε χρόνο έχει στην διάθεση της 1.500.000€ για την Μέση Εκπαίδευση, γύρω στα 600.000€ για τη Δημοτική Εκπαίδευση και 130.000€ για την Προδημοτική.

Το ιστορικό της ίδρυσης της
«Η Σχολική Εφορεία Κάτω Πολεμιδιών πρωτολειτούργησε το 1996. Η αύξηση των Σχολικών Μονάδων ήταν αδήριτη ανάγκη.  Μετά την εισβολή του 1974 και την εγκατάσταση των 200,000 προσφύγων στην μισή μας πατρίδα, αυξήθηκε σημαντικά ο πληθυσμός στις ελεύθερες περιοχές.  Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού ήταν και η αύξηση των σχολικών μονάδων και των αναγκών τους. Η αποσυμφόρηση των Σχολικών Εφορειών ήταν επιτακτική.
Αρχικά η Σχολική Εφορεία Κ. Πολεμιδιών φιλοξενήθηκε σε χώρο στη σχολική μονάδα του Λυκείου Αγίου Σπυρίδωνα. Αργότερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έκτισε τα – ιδιόκτητα – Γραφεία της Εφορείας όπου και στεγάζεται.
Τα Γραφεία της Σχολικής Εφορείας εγκαινιάστηκαν το Δεκέμβριο του 2006 από τον αείμνηστο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιο Γεωργιάδη.
Η Σχολική Εφορεία έχει υπό την ευθύνη της δυο λύκεια, πέντε γυμνάσια, πέντε δημοτικά και τρία νηπιαγωγεία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Διαβάστηκε 244 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top