Η συντονίστρια Ανοικτού Σχολείου Κάτω Πολεμιδιών Χριστιάνα Ιντζιεγιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο Lemesos TV, σχετικά με τον θεσμό που υπηρετεί τον σκοπό της διά βίου μάθησης που όπως λέει χαρακτηριστηκά, αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα. Παράλληλα, η κα Ιτζιεγιάννη μας ανακοίνωσε με χαρά πως πέραν από τη μεγάλη γκάμα μαθημάτων, προστέθηκαν ακόμη πέντε, ώστε να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι επιλογές των πολιτών για εκπαίδευση και ψυχαγωγία, με χαμηλό κόστος.

 

Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ανοικτό Σχολείο και ποιος ο σκοπός του;

Ο θεσμός του Ανοικτού Σχολείου έκανε την εμφάνισή του το 2007 και από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Ο θεσμός του Ανοικτού Σχολείου υπηρετεί από τη μια τον σκοπό της διά βίου μάθησης, ενώ από την άλλη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων ως Κέντρων Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημιουργίας κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, και γενικότερα, όταν δε χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς του αναλυτικού προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των σχολικών χώρων για επιμορφωτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες τόσο των παιδιών όσο και όλων γενικά των πολιτών κάθε ηλικίας.

 

Ποια η προσφορά του στην τοπική κοινωνία;

Το Ανοικτό Σχολείο προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από τη πλούσια θεματολογία προγραμμάτων αλλά και το χαμηλό κόστος συμμετοχής προσφέρει ευκαιρίες στους πολίτες για ενεργοποίηση και συμμετοχή στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας καθώς επίσης και για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ενισχύει και συσφίγγει τους δεσμούς και τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα παρέχει την ευκαιρία σε όλους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο τους χρόνο.

Ταυτόχρονα, προάγει τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και όλες τις αξίες που καλλιεργούνται και προάγονται μέσα από τα προγράμματά του.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε παιδιά νέους και ενήλικες. Το Ανοικτό Σχολείο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες.

 

 

anoikto-sxoleiokpolemi

 

Υπάρχουν νέα προγράμματα με τη νέα σεζόν;

Με τη νέα σεζόν έχουν προστεθεί νέα προγράμματα στην οικογένεια του Ανοικτού Σχολείου, όπως το εργαστήρι παραμυθιού όπου αποτείνεται σε παιδιά, το εργαστήρι δημιουργικής γραφής, το πρόγραμμα εκγύμνασης kangoo jump, η τοξοβολία για παιδιά και ενήλικες και εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά.

 

Σε μαθήματα όπως διδασκαλία μουσικών οργάνων δίνεται κάποια πιστοποίηση;

Μετά την ολοκλήρωση κύκλου μαθήματων μουσικής ο συμμετέχοντας έχει την ευκαιρία να παρακαθίσει σε εξετάσεις μουσικής, όπου μπορεί να πάρει το δίπλωμα του.

 

Η πανδημία και τα lockdown πώς επηρέασαν την λειτουργία του;

Η πρόσφατη πανδημία COVID-19 αποτελεί μια συνεχή, ασύμμετρη και απρόβλεπτη απειλή για την αθρωπότητα και ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεάσει το Ανοικτό Σχολείο. Παρόλα αυτά βρήκαμε τρόπους να αναπληρώσουμε το κενό που μας προκάλεσε προσφέροντας διαδικτυακά μαθήματα κατά την περίοδο του lockdown και αναπληρώνοντας μετέπειτα τα τυχόν «χαμένα» μαθήματα.

 

Ποια μέτρα θα ισχύουν από τη νέα χρονιά;

To Ανοικτό Σχολείο λειτουργεί βάσει τους κανονισμούς του υπουργείου και οφείλουμε να τηρούμε τα πρωτόκολλα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού όπως η τήρηση αποστάσεων, η ορθή χρήση μάσκας και η προσκόμιση safe pass σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων.

 

Πού διεξάγονται τα μαθήματα;

Βάση του Ανοικτού Σχολείου αποτελεί το Λύκειο Πολεμιδιών και το ΙΖ Δημοτικό Σχολείο, όπου διεξάγονται τα πλείστα μαθήματα του προγράμματος.

 

Πώς μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή;

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και της σελίδας του Ανοικτού Σχολείου στο facebook καθώς και στο τηλέφωνο του Ανοικτού Σχολείου στο 99804005

 

Διαβάστηκε 462 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top