Τη δική του τοποθέτηση επί του θέματος έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Γιώργος Μαυρής. Όπως μας ξεκαθάρισε ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών διεκδίκησε το συγκεκριμένο κτίριο που ανήκει στην ΚΕΔΙΠΕΣ, από το Σεπτέμβριο του 2019.

 

«Μετά από την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα κτίρια που ανήκουν στο κράτος θα παραχωρηθούν στις τοπικές αρχές, εμείς αποταθήκαμε στο αρμόδιο υπουργείο με επιστολή και το ζητήσαμε», εξήγησε.

 

Επιπρόσθετα, τόσο ο δήμαρχος όσο και αντιπροσωπεία με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών και αφού συζήτησαν για διάφορα θέματα, αναφέρθηκαν και  στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με επίκεντρο τη διεκδίκηση της πρώην ΣΠΕ Κάτω Πολεμιδιών. Όπως συμπλήρωσε, «βεβαίωναν το δήμαρχο μας ότι το κτίριο θα μας παραχωρηθεί, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προχωρήσαμε στη δημιουργία σχεδίων που αφορά τη διαμόρφωση του υφιστάμενου χώρου».

 

Σημειώνει πως δεν ήρθε κάποια επίσημη επιστολή, ως απάντηση για να ενημερωθούμε ότι το κτίριο θα παραχωρηθεί στο Δήμο Αμμοχώστου. Ενώ τις εξελίξεις πληροφορήθηκαν μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Μαυρής, ο δήμος εκτός από το κτίριο του δημαρχείου, ενοικιάζει κι΄ άλλα κτίρια για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του. «Μέχρι πρόσφατα ενοικιάζαμε κτίριο για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ενώ να σημειώσω πως το Υγειονομείο βρίσκεται επίσης σε μη ιδιόκτητο κτίριο, οι τροχονόμοι μας δεν έχουν καν γραφεία, ενώ το αρχείο του δήμου  βρίσκεται σκορπισμένο σε διάφορα σημεία», τόνισε.

 

Όσον αφορά τη διεκδίκηση του ιστορικού κτιρίου της πρώην ΣΠΕ από τον Δήμο Αμμοχώστου, ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να έρθουν τα Κάτω Πολεμίδια σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τον κατεχόμενο δήμο, «γιατί και αυτοί έχουν ανάγκες στέγασης». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα πως εάν οι δύο τοπικές αρχές συναντηθούν μαζί στο υπουργείο θα βρεθεί μια καλή λύση που να ικανοποίει όλες τις πλευρές.

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, έκανε τη δική του πρόταση για  στέγαση του Δήμου Αμμοχώστου, σε άλλο κτίριο που ανήκει στην ΚΕΔΙΠΕΣ εντός των δημοτικών ορίων των Κάτω Πολεμιδιών, κοντά στη βιομηχανική περιοχή, «όπου θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, εφόσον μόνο τέσσερις υπάλληλοι εργάζονται».

Διαβάστηκε 461 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top