Άστραψε και βρόντηξε για το θέμα της στέγασης του Δήμου Αμμοχώστου, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη «Λ» ο δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

 

Για αρχή να αναφέρουμε πως ο Δήμος Αμμοχώστου αποφάσισε να έχει την προσωρινή του έδρα στη Λεμεσό, όπου είναι ο η μάζα των Βαρωσιωτών. «Δυστυχώς φαίνεται ότι οι πρόσφυγες, θα είναι πάντα πρόσφυγες, εφόσον δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε σε διάφορα μέρη της μείζονος Λεμεσού», λέει.

 

Όπως αναφέρει, από το 2018 αιτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, να λυθεί  επιτέλους το πρόβλημα με το κτίριο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια, αφού δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες του δήμου.

 

Το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Κάτω Πολεμιδιών, δεν ήταν ιδέα τους δήμου του, αλλά του Υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Ιωάννου διευκρινίζει πως ως τώρα τους έχουν εμπλέξει σε τρεις προβληματικές περιπτώσεις, άρα δεν θέλει να δημιουργηθεί οποιοδήποτε ζήτημα με τις τοπικές αρχές των Κάτω Πολεμιδιών και να έρθουν σε αντιπαράθεση. «Κανένας δεν ανέφερε ποτέ ότι με επιστολή του, ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών διεκδικεί το συγκεκριμένο κτίριο», τονίζει.  

 

«Θεωρώ πως είναι τιμή για όποιον φιλοξενήσει στην περιοχή του το δημαρχείο μας, παρ’ όλα αυτά εμείς προσμένουμε την επιστροφή μας στο καλλιμάρμαρο Μέγαρο του δήμου μας στην Αμμόχωστο, που μας περιμένει. Απ’ ότι φαίνεται η μόνη λύση είναι η επιστροφή και το λέω αυτό με παράπονο. Το συμπέρασμα είναι πως δεν πρέπει να κακοφαίνεται σε κάποιους αν οι Βαρωσιώτες θέλουν να επιστρέψουν στη πόλη τους, έστω και με τουρκοκυπριακή διοίκηση. Κάποιοι τους αναγκάζουν με τη στάση τους να σκέφτονται έτσι», συμπληρώνει.

 

Τέλος, επισημαίνει την κακή κατάσταση του κτιρίου που βρίσκονται τώρα στη Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου. Όπως δηλώνει δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για τα γραφεία των υπαλλήλων και αίθουσα συνεδριάσεων, «το κτίριο είναι πεπαλαιωμένο, αφού πέφτουν μέχρι και σοβάδες, μπάζουν νερά και έχει αρκετά άλλα προβλήματα».

Διαβάστηκε 1137 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top