Διάλεξη με θέμα «Χαρούμενοι γονείς = Χαρούμενα παιδιά» από την γνωστή ψυχολόγο, παρουσιάστρια αλλά και συγγραφέα Θέκλα Πετρίδου, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔ’ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πολεμιδιών την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στο θέατρο του σχολείου.

 

 

Μεταξύ άλλων η κα Θέκλα Πετρίδου ανέφερε πως «η γονεϊκότητα είναι ένα δύσκολο καθήκον. Και η κοινωνία μας πιέζει ώστε «να θυσιαζόμαστε για τα παιδιά μας», να ξεχνούμε τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες και να εστιαζόμαστε μόνο στον ρόλο του γονιού, ξεχνώντας παράλληλα να φροντίζουμε τον εαυτό μας και την σχέση μας».

 

Μέσα από αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα διάλεξη παρουσιάστηκε αλλά και αναλύθηκε το πώς μπορεί ένας γονιός να ισορροπήσει όλους τους ρόλους που έχει στη ζωή του καθώς και πώς μπορεί να δίνει αγάπη και προσοχή στο παιδί του και παράλληλα να το διαπαιδαγωγεί και να του βάζει όρια.

 

 

Τέλος η κα Πετρίδου θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά χρειάζονται γονιό και όχι άλλον ένα φίλο!».

Διαβάστηκε 1029 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top