Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών από την οριστικοποίηση του Τοπικού Σχεδίου, θεωρώντας ότι δίνεται προοπτική ανάπτυξης και ικανοποιούνται σε μεγάλη έκταση διαχρονικά αιτήματα του Δήμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιολογήθηκε το νέο Τοπικό Σχέδιο, όπως αυτό δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και διαπιστώθηκε πως "υποστηρίζει την πρωτοποριακή δημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε, η οποία έδωσε στην πράξη αποτελέσματα, ενώ ο διάλογος και η διαφάνεια, έδωσαν την ευκαιρία στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες να διαβιβάσουν αιτήματα, να δώσουν απόψεις και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του Τοπικού Σχεδίου".

Στα σημαντικά που ο Δήμος θεωρεί ότι καταγράφονται στο νέο Τοπικό Σχέδιο, περιλαμβάνεται η μεγάλη επέκταση της οικιστικής ζώνης στην περιοχή του Νοσοκομείου Λεμεσού και η κατάργηση και μετακίνηση της υφιστάμενης κτηνοτροφικής περιοχής και μετατροπής της σε οικιστική ζώνη.

Επίσης, μετατρέπεται σε ζώνη όπου θα επιτρέπονται εξειδικευμένες χρήσεις και αναπτύξεις, η περιοχή Νοσοκομείου, όπου θα τελειώνει η οικιστική ζώνη μέχρι τα όρια του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών (πλην της νέας κτηνοτροφικής περιοχής).

Ως ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η αναφορά στο Τοπικό Σχέδιο για τον πρώην Βρετανικό οικισμό "Βερεγγάρια", όπου πλέον υπάρχει η επίσημη δέσμευση για τη δημιουργία Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών.

Θετικά κρίνεται και η παραχώρηση νέων εμπορικών χρήσεων σε συγκεκριμένες οδούς, καθώς και το γεγονός ότι ικανοποιούνται, σε μεγάλο βαθμό, και οι ιδιωτικές ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

Ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών θεωρεί πως, μέσα από το νέο Τοπικό Σχέδιο, "δικαιώνονται οι προσπάθειες μας, οι κόποι και οι διεκδικήσεις μας" και εκφράζει ιδιαίτερες και θερμές μας ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Πολεοδομικού Συμβουλίου.

"Τα Πολεμίδια ανοίγουν τα φτερά τους για νέες επιτυχίες, για άλμα στην πρόοδο και ανάπτυξη, για τη δημιουργία μια πόλης σύγχρονης, ανθρώπινης και φιλικής", καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου, ο οποίος καλεί τους δημότες που το επιθυμούν, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του Τοπικού Σχεδίου.

 

Διαβάστηκε 822 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top