Εισηγήσεις του κ. Ανδρέα Θεοδώρου, επικεφαλή της Δημοτικής Ομάδας ΔΗ.ΚΟ Κ. Πολεμιδιών και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Κ. Πολεμιδιών για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου αξιοποιώντας μέρος της περιοχής Βερεγγάρια.

 

Με στόχο τον ίδιο τον Άνθρωπο και την υγεία του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΔΗ.ΚΟ Κάτω Πολεμιδιών Άνδρος Θεοδώρου εισηγείται στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, για ποιο λόγο πρέπει να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο στη πόλη μας, το οποίο και θα αρχίζει από τμήμα του πρώην βρετανικού οικισμού «Βερεγγάρια».
Σας παραθέτουμε αυτούσια τις εισηγήσεις του.

 

«Ναι, πρέπει για τα πιο κάτω και για πολλά άλλα ακόμα να παραχωρηθεί μέρος της έκτασης στα Βερεγγάρια για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση, όπου άλλοι θα χαλαρώνουν, άλλοι θα αθλούνται, άλλοι απλά θα βρίσκονται σε ένα πνεύμονα καθαρού αέρα και το βασικότερο τα παιδιά θα γνωρίσουν πράγματα που δεν θα  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν.
Όλες οι εισηγήσεις έχουν στο κέντρο τον ΄Ανθρωπο και την υγεία του.

 

Παρατίθενται κάποιες ιδέες και εισηγήσεις για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σε τμήμα των 50.000 τετραγωνικών μέτρων στα Βερεγγάρια  που θα είναι χώρος ξεκούρασης για κάποιους, άθλησης για άλλους και ένας πνεύμονας για όλους.

 

Είναι πολύ εύκολο  να υλοποιηθούν σύμφωνα με τη διαμόρφωση του εδάφους και κάποιες απαραίτητες εργασίες σε διάφορα σημεία αρχίζοντας με χώρους για τα παιδιά όπως Παιχνιδότοπο / παιδότοπο σε σημείο του χώρου που να είναι όσο το δυνατό επίπεδος, όχι πολύ μακριά από το δρόμο, ούτε πολύ βαθιά εντός, με σωστές προδιαγραφές, δημιουργία Ενυδρείου θα ήταν πολύ ωραία αν μεταξύ του παιχνιδότοπου και της καφετέριας δημιουργείτο ένα ενυδρείο που έλκει τους μικρούς μας φίλους –σημειώνεται ότι δεν υπάρχει άλλο ενυδρείο- και ταυτόχρονα τους επιμορφώνει. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία Αίθουσα για  παιδικά πάρτυ γενεθλίων ή δεξιώσεων  παράλληλα με τον παιχνιδότοπο και την καφετέρια.

 

Θα μπορούσε ταυτόχρονα ο χώρος να εμπλουτιστεί με εκδρομικά παγκάκια γύρω από τον παιδότοπο και αλλού,  καφετέρια να ξεκουράζονται οι επισκέπτες και να μπορούν να χαίρονται το περιβάλλον για πιο πολύ χρόνο, να δημιουργηθούν γήπεδα βόλευ, minigolf (στην Λεμεσό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή),  minifootball ή ακόμη και  tennis ή άλλου γηπέδου που αρέσει σε νέους και μεγαλύτερους. 

Να δενδροφυτευθεί σε πολλά σημεία ώστε να είναι κάτι σαν Εθνικός δρυμός με φυτά της Κύπρου, όπου οι επισκέψπτες όχι μόνο θα ξεκουράζονται αλλά επιμορφώνονται ταυτόχρονα,  να διαμορφωθούν μονοπάτια όπου στις εκατέρωθεν πλευρές τους θα τοποθετηθούν δέντρα και σε κάποια σημεία παγκάκια να ξεκουράζονται στη σκιά των δέντρων οι επισκέπτες.

 

Θα μπορούσε ακόμα να δημιουργηθεί Θερινός Κινηματογράφος όπου θα αναβιώσουν θύμησες παλιές και άλλες εποχές.

 

Ακόμα θα μπορούσε να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σε διάφορα σημεία που δεν θα υπάρχουν δέντρα, τόσο για εξοικονόμηση ενέργειας όσο και για αυτοεξυπηρέτηση.

 

Εύχομαι πραγματικά να παραχωρηθεί  έκταση για Μητροπολιτικό Πάρκο και έτσι να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του».

Διαβάστηκε 976 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top