Οι εργασίες αποξήλωσης των αμιάντων από τον πρώην βρετανικό οικισμό «Βερεγγάρια» προχωρούν ομαλά, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ, ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών ανέφερε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στον χώρο, συνοδευόμενος από αρμόδιους του Τμήματος Δημοσίων Έργων, καθώς και από κλιμάκια του εργολάβου, διαπίστωσε πως όλα βαίνουν καλώς και το έργο προχωρά. 

 

«Οι εργασίες συνεχίζουν με βάση το πρόγραμμα και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του μήνα Μαΐου», τόνισε ο κ. Αναστασίου.

 

Ερωτηθείς για την αφαίρεση των αμιάντων που υπάρχουν στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, ο δήμαρχος μας αποκάλυψε ότι στο αρχικό συμβόλαιο δεν υπήρχε πρόνοια για αφαίρεση τους, όπως επίσης δεν υπήρχε πρόνοια και για αφαίρεση των υπηρεσιών οι οποίες είναι κάτω από το οδικό δίκτυο.

 

oikismos-vereggaria-2018-20-of-22

 

 

Ξεκαθαρίζοντας, υπογράμμισε ότι μετά από ερωτήσεις τις οποίες υπόβαλε ο ίδιος τόσο στον εργολάβο όσο και στους υπευθύνους των Δημοσίων Έργων, του εξήγησαν ότι μετά το πέρας του συμβολαίου του εργολάβου, εντός του χώρου θα παραμείνουν σωλήνες από αμιάντους οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την υδροδότηση, καθώς και για τις αποχετεύσεις των ομβρίων υδάτων όπως και των λυμάτων του οικισμού Βερεγγάρια. 

 

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια, είπε, τόσο το ΤΕΠΑΚ όσο και οι βιομήχανοι οι οποίοι θα κάνουν αναπτύξεις στο χώρο, αλλά και ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ο οποίος θα διαμορφώσει τον εναπομείναντα οικισμό σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

 

oikismos-vereggaria-2018-18-of-22

 

«Έχουμε ενεργοποιηθεί άμεσα και σε συνάντηση που είχαμε με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου είδαμε με ποιους τρόπους μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτό το κομμάτι των εργασιών το οποίο έμεινε πίσω, μέσα στο αρχικό συμβόλαιο του εργολάβου, ούτως ώστε να κερδίσουμε και χρόνο και χρήμα».

 

Τέλος, ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών σημείωσε πως αυτό θα γίνει με την στήριξη του δήμου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και του ΕΒΕΛ.

 

oikismos-vereggaria-2018-11-of-22

 

 

Διαβάστηκε 666 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top