Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παραμονή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού στο κέντρο της πόλης, λέγοντας πως "οι διαδόσεις που φέρουν την Κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μεταφορά του Πανεπιστημίου από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Βερεγγάρια του Δήμου Κ.Πολεμιδιών είναι και ανακριβείς και απολύτως αβάσιμες".

Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση μετακίνησης του ΤΕΠΑΚ στον χώρο του "Βερεγγάρια", τόνισε ο ΠτΔ, προσθέτοντας ότι κάποια έργα που δεν μπορούν να αναπτυχθούν εντός του Δήμου Λεμεσού, όπως γήπεδα, φοιτητικές εστίες κλπ, θα αναπτυχθούν σε περιοχή του "Βερεγγάρια".

Επίσης, συνέχισε, αναμένεται πως σύντομα και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, θα υπάρξει συνδιαβούλευση με τους επηρεαζόμενους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο απαραίτητος χωροταξικός σχεδιασμός των έργων υποδομής που θα αναγείρει το ΤΕΠΑΚ.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου που έγιναν και συνεχίζονται.

κυπε

Διαβάστηκε 1421 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top