Ο Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, κ. Γεώργιος Γεωργίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας της ΕτΠ της 29ης -30ης Νοεμβρίου, απένειμε τα βραβεία του διαγωνισμού διδακτορικών διατριβών 2012 με θέμα «Οι τοπικές και οι περιφερειακές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη διατριβή του Δρ. Philipp Studinger στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας (Γερμανία) με τίτλο: «Ανάπτυξη των περιφερειακών γραφείων στις Βρυξέλλες». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου προήδρευσε της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβευθέντων.

Ο κ. Γεωργίου συμμετείχε, επίσης, σε συζήτηση με όλους τους Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών υπό την προεδρία του κ. Valcarcel Siso, σχετικά με το Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο για την πολιτική συνοχής και τη θέση της ΕτΠ για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, όπου υπερασπίστηκε τις προτάσεις της Κυπριακής Προεδρίας, αλλά συγχρόνως εξέφρασε κατανόηση για την απογοήτευση αναφορικά με το αποτέλεσμα του ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22-23 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας, η Κυπριακή Αντιπροσωπεία διοργάνωσε από κοινού με την Επιτροπή των Περιφερειών δεξίωση προς τιμήν της Κυπριακής Προεδρίας στην αίθουσα «Ανοικτή Οδός Λήδρας» της ΕτΠ, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών, εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών αρχών από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κυπριακή Προεδρία εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νεοκλή Συλικιώτη.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη Σύνοδο Ολομέλειας την Κυπριακή Αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Επικεφαλής, κ. Γεώργιος Γεωργίου, Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών και τα μέλη κ. Χαράλαμπος Πίττας, Δήμαρχος Μόρφου, κα Ελένη Λουκαΐδου, Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, κα Λουΐζα Μαυρομμάτη, Αντιδήμαρχος Έγκωμης, κ. Λούης Κουμενίδης, Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Λευκάρων και κ. Δήμος Γιάγκου, Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Ειρήνης Κερύνειας.  

Διαβάστηκε 751 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top