Ένα έργο - κόσμημα για την τοπική κοινωνία του Δήμου Κ. Πολεμιδιών υλοποιήθηκε με δαπάνη €250 χιλ. άνοιξε επίσημα τις πόρτες του.

 

Τα εγκαίνια τελέστηκαν, το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, με κάθε επισημότητα στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή ενώ πλήθος φορέων και πολιτών παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση. Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από όλους τους φορείς.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia_191016-23.jpg

 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κ. Πολεμιδιών κ. Άνδρος Θεοδώρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου μας και, επομένως «αξίζει λοιπόν να κάνουμε όσο πιο πολλά γι’ αυτά».

 

Ο κ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τον Υπουργό Κώστα Καδή, και τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο για την εκεί παρουσία τους, καθώς και τη Διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό, το Σύνδεσμο Γονέων τον αναπληρωτή Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΠ για τη συμβολή και στήριξή τους στο έργο αυτό.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia_191016-34.jpg

 

Σύμφωνα με τον Άνδρο Θεοδώρου πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στοίχισε συνολικά €250.000. Λειτούργησε σ’ αυτό το νεόδμητο κτήριο τη σχολική χρονιά 2013-2014 με δύο αίθουσες διδασκαλίας και με πρόνοια ανέγερσης 3ης αίθουσας. Στο Β΄ Δημόσιο Νηπιαγωγείο φοιτούν, σήμερα, 46 παιδιά τα οποία είναι κατανεμημένα σε δύο τμήματα, σε ένα τμήμα του δημόσιου και σε ένα τμήμα του κοινοτικού.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia1_191016-45.jpg

 

Για τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών, το σχολείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους σκοπούς, τόσο της εκμάθησης όσο και της ψυχαγωγίας των παιδιών. Στο σχολείο εργάζονται δύο δασκάλες νηπιαγωγοί με πλήρες ωράριο και άλλες δύο με συνολικά 10 διδακτικές περιόδους την εβδομάδα. 

 

Ο Υπουργός Κώστας Καδής κατά την ομιλία του τόνισε ότι «η προδημοτική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος και ο ρόλος που διαδραματίζει στην υγιή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού είναι σημαντικός».

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia1_191016-29.jpg

 

Ο κ. Καδής αναφέρθηκε επίσης στο Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα, το οποίο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του υπουργείου για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του περιεχομένου της εκπαίδευσής και εφαρμόζεται από τη φετινή χρονιά στην Προδημοτική Εκπαίδευση. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι το κάθε παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του για σχολική επιτυχία, σύμφωνα με τον κο Καδή.

 

Ο Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το εν λόγω νηπιαγωγείο θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προετοιμασία των παιδιών, ώστε η μετάβασή τους στην επόμενη βαθμίδα, αυτή του Δημοτικού, να διεξαχθεί εύκολα και ομαλά.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia1_191016-19.jpg

 

Ο κ. Κώστας Καδής απαηύθηνε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών για την άριστη συνεργασία που είχαν με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά του νηπιαγωγείου με θέμα «ΑΓΑΠΗ – ΧΑΡΑ». Οι μικροί μαθητές απήγγειλαν με δικό τους μοναδικό τρόπο ποιήματα και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia1_191016-39.jpg

 

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας εγκαινίων από τον έντιμο Υπουργό Κώστα Καδή και τον κ. Άνδρο Θεοδώρου καλυπτόμενοι από τα ζεστά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

 

egkainia_b_nipiagwgeio_kato_polemidia2_191016-21.jpg

 

Διαβάστηκε 6192 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top