Σειρά έργων πραγματοποιεί ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. Σε συνέντευξή του στο Lemesos Tv, ο δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου μας αναλύει τις δράσεις και τα έργα του δήμου που έχουν τροχιοδρομηθεί ή παίρνουν σειρά υλοποίησης. 

Αρχίζει η Γ’ Φάση ασφαλτοστρώσεων 

Στην Γ’ Φάση των ασφαλτοστρώσεων προχωρεί ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, έπειτα από την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου με την εταιρεία Medcon Constructions Ltd.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται γύρω στις €500.000 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ημέρα έναρξης των εργασιών. 
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το συνολικό κόστος απ’ όλες τις φάσεις των ασφαλτοστρώσεων τα τρία τελευταία χρόνια, ανέρχεται περίπου στο €1.500.000.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Γ’ Φάση θα περιλαμβάνει τις οδούς Κερκύρας, Μελετίου Μεταξάκη, Ηλία Βενέζη, Δοσιθέου Οικονόμου, Παναγιώτη Σούτσου, Πιπίνου, Πετρόμπεη, Βαρβακείου, Κλεομένους, Μάρκου Ευγενικού, Ιωάννη Τσιμισκή, Αγράφων, Πιάδας, Γρίβα Διγενή, Σάββα Ροτσίδη, Αρχ. Κυπριανού, Ιωάννη Προδρόμου, Πέντε Πηγαδίων, Αγ. Πάντων, Αμαλιάδος, Αμυγδαλιάς, Αθ. Χριστοπούλου, Βουλιαγμένης, Πανίκου Χαράκη, Ροδοδάφνης, Λεβάντας, Νυμφαίας, Τηλεμάχου, Καμελίας, Βαβυλώνος, Αργολίδος. 


Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνίου τόνισε πως «με συνεχή δουλειά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με σωστή ιεράρχηση των αναγκών συνεχίζουμε τα έργα αναμόρφωσης και συντήρησης οδών με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών μας».


«Με την ολοκλήρωση και της Γ’ Φάσης ασφαλτοστρώσεων, αναμφίβολα το οδικό δίκτυο του δήμου θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό», σημείωσε. 

Βιώσιμη ανάπτυξη

Με σκοπό τη συνολική αξιολόγηση του Δήμου Μέσα Γειτονιάς ως προς τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις πράσινες κοινότητες, υπογράφτηκε πρόταση σύναψης σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και της εταιρείας CIIM bioeconomia centre, με σκοπό τη μελέτη και εφαρμογή στρατηγικού σχεδιασμού που αποβλέπει στη βιώσιμη ανάπτυξη στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς. 


Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Αντωνίου, «καταγράφοντας και αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση και διενεργώντας συγκριτική αξιολόγηση των δεικτών της βιώσιμης ανάπτυξης, σε σχέση με τα ευρήματα της καταγραφής, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς θα έχει τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός ειδικού προγράμματος που θα έχει ως στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο». 


Σκοπός της μελέτης είναι η ανάλυση της έννοιας της βιώσιμης πόλης, όπως αυτά έχουν ορισθεί από τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και η διαμόρφωση μιας μεθολογικής προσέγγισης με απώτερο στόχο την αξιολόγηση του βιώσιμου περιβάλλοντος της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις και τη σημαντικότητα που έχει κάθε δείκτης και παράγοντας για τους κατοίκους της Μέσα Γειτονιάς.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων 

Εγκαταστάθηκε στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς και συγκεκριμένα στην Πλατεία Τριανδρίας, σταθμός φόρτισης e–charge για τη φόρτισή ηλεκτρικών οχημάτων.   


Όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο Lemesos Tv, o δήμος σε συνεργασία με την ΑΗΚ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής τους πολιτικής προσφέρουν την υπηρεσία e-charge στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκύπρια βάση. Με αυτή την υπηρεσία οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν πρόσβαση για ασφαλή και αξιόπιστη φόρτιση του οχήματος τους σε δημόσιους χώρους, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί φορτιστές. 


Όπως πρόσθεσε, οι σταθμοί φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος μέχρι 21kW(3-Ph). Σε κάθε σημείο φόρτισης υπάρχουν δύο (2) ρευματολήπτες φόρτισης και μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα δύο οχήματα.


Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, στόχος τους είναι η προώθηση του ηλεκτρικού οχήματος στο νησί, με γνώμονα το περιβάλλον και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, για ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον, για την Κύπρο και την κοινωνία.

Ευρωπαϊκό έργο “My Square”

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συλλογική δράση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Νέων, που σε συνεργασία με τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς και το Ανοιχτό Σχολείο του δήμου, ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου “My Square”, στο πάρκο Πανίκου Δημητρίου.


Η δράση αφορούσε το κάλεσμα των Κοινωνικών και των Πολιτιστικών Φορέων του δήμου σε δημόσια συζήτηση, με θέμα: «Τρόποι βελτίωσης του πάρκου μας». 


Όπως τόνισε ο κ. Αντωνίου, το έργο είναι επιχορηγημένο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» (European Solidarity Corps) και έχει διάρκεια 12 μήνες. «Αποτελεί το πρώτο από μια σειρά έργων που θα ακολουθήσουν για την αναβάθμιση σημαντικών πλατειών και πάρκων του δήμου, ξαναζωντανεύοντας τους χώρους πρασίνου και ξαναφέρνοντας κοντά τον κόσμο. 


Στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή των δημοτών όπου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους εισηγήσεις», συμπλήρωσε. 


Πάρκο «Αλίκης Βουγιουκλάκη» 

Συνεχίζεται η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης/ανακαίνισης των πάρκων του δήμου. Έχουν ήδη ανακαινιστεί 13 πάρκα και στην παρούσα φάση ολοκληρώθηκε και η ανάπλαση του πάρκου «Αλίκης Βουγιουκλάκη» στην οδό Λυσιμάχου, με την τοποθέτηση νέων παιχνιδιών στην παιδική χαρά και καθιστικών, ανέφερε ο δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς. 
Πρόκειται για πάρκο στολίδι στην περιοχή, που διαθέτει παιχνίδια ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δάπεδο ασφαλείας και δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες. 
Η ανάπλαση / ανακαίνιση θα συνεχιστεί και σε άλλα πάρκα του δήμου με στόχο όλοι οι παιχνιδότοποι να εμπλουτιστούν με καινούργια παιχνίδια.

 

 

Διαβάστηκε 330 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top