Διστακτικός στην εφαρμογή του ΣΒΑΚ, ως προς το κόστος, εμφανίζεται ο δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου στο Lemesos Tv, σημειώνοντας δε, ότι το όλο σχέδιο στοχεύει στη διακίνηση των ανθρώπων που ζουν στην πόλη, αλλά και των επισκεπτών της, ώστε η διαβίωσή τους να γίνει καλύτερη και πιο ασφαλής.

 

 

Ερωτηθείς για τον ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση του ΣΒΑΚ ο δήμος, ανέφερε πως η Μέσα Γειτονιά όπως και οι υπόλοιποι δήμοι ενημέρωσαν τους μελετητές του έργου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσον αφορά το κυκλοφοριακό, ενώ κατέθεσαν και τις προτάσεις τους.

 

 

Όσον αφορά τη Μέσα Γειτονιά, η εφαρμογή του ΣΒΑΚ, όπως είπε ο κ. Αντωνίου, προβλέπει την αναβάθμιση δρόμων όπως η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και η Γρηγορίου Αυξεντίου με διαπλάτυνση και on street parkings. Σημαντικό, όπως δήλωσε, να εξευρεθεί και χώρος βόρεια του κυκλικού κόμβου, ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για park and ride. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως η μελέτη δίνει έμφαση στη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων.

 

 

«Πρέπει όμως να βρούμε τους πόρους, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι για να αγοραστούν τεμάχια για χώρο στάθμευσης και έργα, προϋποθέτει ένα σημαντικό κόστος», τόνισε. Ξεκαθάρισε πως είναι λίγο διστακτικός, εφόσον θα χρειαστεί ένα μεγάλο κόστος και δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα δοθεί.

 

 

Παρόλα αυτά ξεκαθαρίζει πως οι δημοτικές αρχές είναι αποφασισμένες να κάνουν το σωστό και πρέπει παίρνονται οι δύσκολες αποφάσεις. «Ναι, έχουμε τη θέληση και τη βούληση να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε, αλλά να ξέρουμε από πού ξεκινάμε που φτάνουμε ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα μας και πόσα λεφτά θα έχουμε στη διάθεσή μας για να εργαστούμε», είπε στο τέλος της συνέντευξης».

 

 

 

Διαβάστηκε 741 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top