Στο οίκημά του πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εθελοντική του αιμοδοσία ο Εθνικολαϊκός Σύλλογος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με τη ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού και την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου. Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Παναγιώτου, ο οποίος ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Εθνικολαϊκού Συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Στους εθελοντές αιμοδότες προσφέρθηκαν στη συνέχεια δωρεάν εδέσματα.

 

Σε δηλώσεις του στην εφ. «Λεμεσός» ο δημοτικός σύμβουλος Μέσα Γειτονιάς και πρόεδρος του Εθνικολαϊκού Συλλόγου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανάφερε ότι «ο Εθνικολαϊκός Σύλλογος διοργάνωσε την πρώτη εθελοντική του αιμοδοσία το 1985 και έκτοτε κάθε χρόνο την πραγματοποιεί προσφέροντας αίμα σε όλους τους συμπάσχοντες συνανθρώπους μας οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

 

Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία αφού μόνο πέντε λεπτά απαιτούνται για να βοηθήσει κανείς αυτούς που το χρειάζονται και πρέπει όλοι να προσφέρουμε για την κοινωνία.

 

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν στην αιμοδοσία και ανάφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό του συλλόγου.


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Λεμεσού, Αυγερινός Παπαρές, ανέφερε ότι η αιμοδοσία είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας και κάλεσε όλους όπως συνεχίσουν να δίνουν αίμα για να δίνουν ζωή.

 

Δηλώσεις στην εφημερίδα μας έκανε και η δημοτική σύμβουλος ΔΗΣΥ Μέσα Γειτονιάς, σχολική έφορος και αντιπρόεδρος του Εθνικολαϊκού Συλλόγου, Στέλλα Κοντού, η οποία είναι και η κόρη του αείμνηστου Κώστα Παναγιώτου, στη μνήμη του οποίου διεξήχθηκε η αιμοδοσία.

 

«Ο λόγος που γίνεται η αιμοδοσία στη μνήμη του είναι ότι ο πατέρας μου αποτέλεσε μέλος του Εθνικολαϊκού Συλλόγου και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, ενώ να σημειώσω ότι από τα παιδικά του χρόνια ήταν ενεργός αιμοδότης», μας είπε η κα Κοντού.

 

Ακολούθως, παρότρυνε τον κόσμο όπως δίνει ανεπιφύλακτα 5 λεπτά από τον χρόνο του για να δίνει αίμα ώστε να σώζει ζωές. «Θεωρώ ότι η αιμοδοσία είναι κάτι το πολύ ιερό, διότι δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή πότε θα χρειαστείς εσύ αυτό το αίμα», συμπλήρωσε τέλος.

Διαβάστηκε 246 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top