Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων Γιάννης Καρούσος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, ενημέρωσε τον Καρούσο για τα θέματα που αφορούν την περιοχή και είναι υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών, ζητώντας την βοήθεια και τη συνεργασία του για άμεση επίλυση τους.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα έξης :

  • Ασφαλτόστρωση και γραμμοσήμανση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
  • Γραμμοσήμανση σε δρόμους όπου λειτουργούν σχολεία
  • Αναβάθμιση / βελτίωση της διάβασης πεζών παρά το Αρτοποιείο ΣΙΓΜΑ στην οδό Αρχ. Μακαρίου
  • Επέκταση ηχοπετασμάτων και σε άλλα τμήματα του υπεραστικού δρόμου
  • Ανακατασκευή του τελευταίου  τμήματος του δρόμου που αρχίζει από την συμβολή της Αρχ. Μακαρίου με την Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και επεκτείνεται μέχρι τον κυκλικό κόμβο. Ο δρόμος αυτός θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή και στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης.  
  • Ανακατασκευή της Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου, που αποτελεί ένα δρόμο πρωταρχικής σημασίας και θα επιλύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.
  • Κυκλικός κόμβος Μέσα Γειτονιάς που κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής παρατηρείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μετριασμό του προβλήματος.

 

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, λειτουργοί του Υπουργείου και υπηρεσιακοί από τα Τμήματα των Δημοσίων Έργων Λευκωσίας και Λεμεσού. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Διαβάστηκε 466 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top