Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Συλλογής και Ανακύκλωσης Μπαταριών ΑΦΗΣ Κύπρου, διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, για την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης μπαταριών.

 

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς θα αποστείλει σε όλα τα νοικοκυριά της περιοχής φάκελο, μέσα στον οποίο θα υπάρχει επεξηγηματική επιστολή από τον ίδιο τον Δήμαρχο Δώρο Αντωνίου, ενημερωτικό φυλλάδιο για την ανακύκλωση μπαταριών, χάρτης του δήμου που υποδεικνύει όλα τα σημεία συλλογής μπαταριών, καθώς και προσωρινό κουτάκι αποθήκευσης μπαταριών για το σπίτι.

 

Στην επιστολή του ο κ. Αντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι μπαταρίες αποτελούν ένα από τα βασικότερα επικίνδυνα στερεά απόβλητα και τόνισε ότι η μη ανακύκλωση τους και η απόρριψη τους στα σκουπίδια, έχει ιδιαίτερα επιβλαβείς επιπτώσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.

 

«Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, της υγείας μας, της ποιότητας της ζωής μας αλλά και της εικόνας του δήμου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

 

Ο Πρόεδρος της ΑΦΗΣ Κύπρου Κρις Χριστοδούλου, δήλωσε πως η ΑΦΗΣ αγκαλιάζει ενέργειες που έχουν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τις βλαβερές συνέπειες των μπαταριών που βρίσκονται στα σκουπίδια, ενώ σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν συνεργάζεται με δήμους και κοινότητες που θέτουν ως προτεραιότητα τους τα περιβαλλοντικά ζητήματα και ειδικά την ανακύκλωση των μπαταριών.

 

Τέλος ο κ. Αντωνίου μαζί με τον κ. Χριστόδουλου απένειμαν τους πρώτους φακέλους προσωπικά οι ίδιοι, σε μερικά υποστατικά και πολίτες.

Διαβάστηκε 641 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top