Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ διοργανώνει την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, στις 8μ.μ., στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο συναυλία με τίτλο «ΑΠ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ» .

 

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Μανώλη Καλομοίρη, Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη.


Συμμετέχουν οι χορωδίες "Cantus Novus" και "Cantus Novus Femina" υπό την Διεύθυνση της Αγγελίνας Νικολαΐδου. Σολίστ Μαρίζα Αναστασιάδη και Παναγιώτης Θωμά.

 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο του Λεμεσιανού μουσικοσυνθέτη Δευκαλίωνα Ιακωβίδη με τίτλο «1821». Το έργο το οποίο γράφτηκε για την εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, βρίσκεται στα αρχεία του Ιστορικού Αρχείου και  Κέντρου Μελετών (Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο). Μετά από τόσα χρόνια η παρτιτούρα έγινε διασκευή για χορωδία και ορχήστρα από το μέλος της ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Λεμεσού, Ανδρέα Κελίρη.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

 

sinavlia-egxordwnlemesou

 

Διαβάστηκε 198 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top