Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στο κηποθέατρο Λεμεσού πραγματοποιούνται αξιόλογες θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες με γνωστούς τραγουδιστές από Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία κ.α. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα υπαίθρια θέατρα της Κύπρου που βρίσκεται στην καρδιά της Λεμεσού με χωρητικότητα 1800 ατόμων.
 

«Μερικοί επισκέπτες των πολιτιστικών εκδηλώσεων διαμαρτύρονταν λόγω της δυσοσμίας. Μύριζε έντονα περιττώματα θηλαστικών λόγω του ότι δίπλα ακριβώς από το υπαίθριο θέατρο δραστηριοποιείται ο Ζωολογικός Κήπος», ανάφερε στη «Λ» ο δημοτικός σύμβουλος Αδάμος Κόμπος.
 

zwologikoskipos-1

 

«Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν καθόλου ευχάριστη μυρωδιά και έπρεπε να βρούμε λύση. Για να λυθεί το πρόβλημα πρότεινα δύο ενέργειες στο δημοτικό συμβούλιο και έγιναν δεκτές. Πρώτον, τοποθετήσαμε στο τοίχο του Ζωολογικού κήπου ένα ψεκαστικό σύστημα με  άρωμα τριαντάφυλλο (μπόμπα πιεστικού συστήματος που λειτουργεί με timer και ντεπόζιτο) και δεύτερον, κάναμε εκτεταμένη φύτευση στο φραμό νοτίως του κηποθέατρου με γιασεμιά και πακιστανούς (νυχτολούλουδα)», επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος.

 

zwologikoskipos---

 

zwologikoskipos----

 

Σε επιτόπια επίσκεψη μας στο χώρο, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά την διάρκεια εκδηλώσεων παρατηρήσαμε ότι ένα ζήτημα που «ενοχλούσε» πολλούς επισκέπτες διορθώθηκε και ενισχύθηκε η παρουσία δενδρυλλίων και λουλουδιών στο σημείο πράγμα που σχολιάστηκε πολύ θετικά.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες, έδωσε ο Αδάμος Κόμπος, στο τμήμα πρασίνου του Δήμου Λεμεσού, τον γεωπόνο της τοπικής αρχής Σταύρος Ιωαννίδης, τον υπάλληλο Κώστα Βαλανίδη για την επιτυχή δεντροφύτευση καθώς και στον Δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο για την υιοθέτηση της πρότασης του. 

 

Φωτογραφίες: Μύρια Πολυδώρου

 

Διαβάστηκε 1382 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top